Pod Oravským hradom sa začali vianočné trhy

NETKY.SK • 18 December 2022, 11:00 • 2 min
Pod Oravským hradom sa začali vianočné trhy

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Detským vystúpením pri betleheme sa v piatok začali vianočné trhy pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Trvať budú do nedele (18. 12.) a návštevníkom ponúknu kultúrny program, prezentáciu lokálnych výrobcov i ukážky pečenia vianočných oblátok. TASR o tom informoval manažér Miestnej akčnej skupiny Orava Ondrej Šeliga.

slovakia

left justify in out

Vianočné trhy sa v parku v Oravskom Podzámku konajú po prvýkrát. "Vianočnú atmosféru umocňujú aj lokálni remeselníci a mnohí výrobcovia. Nebude chýbať ukážka výroby sviečok, predvádzanie výroby vianočných oblátok na otvorenom ohni či maľovanie na tvár. Návštevníci môžu počas celých trhov ochutnať vianočný punč, hriatô, kapustnicu či grilované jedlá," priblížil Šeliga. V sobotu (17. 12.) o 14.00 h vystúpi Ľudová hudba Chasa, neskôr sa na pódiu s goralskými vianočnými koledami, piesňami a vinšami predstaví aj Rabčičanka z Rabčíc. Podroháčska folklórna skupina Roháčik zo Zuberca predstaví zvyky na Ondreja a na Luciu. Podvečer vystúpia Janoštinovci zo Zuberca, repeťácké hity v podaní dychovej hudby Tvrdošanky a bodku za sobotňajším programom dajú s ľudovými piesňami Oravskí richtári. Nedeľa bude patriť najmä deťom, o 14.00 h vystúpia deti zo Základnej školy Oravský Podzámok. Prídu aj sokoliari. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies