VIDEO: Muž útočil nožom vo vlaku! Zranil 17 ľudí a zapálil sedačky

NETKY.SK • 31 Október 2021, 17:20 • 2 min
VIDEO: Muž útočil nožom vo vlaku! Zranil 17 ľudí a zapálil sedačky

TOKIO - Podľa niektorých médií bol páchateľ oblečený v kostýme pripomínajúcom zloducha Jokera z komiksov o Batmanovi, takže mnohí cestujúci si mysleli, že rozruch súvisí s nedeľňajším sviatkom Halloween.

slovakia

left justify in out

Polícia v aglomerácii japonskej metropoly Tokio zatkla v nedeľu večer muža, ktorý zranil v prímestskom vlaku nožom najmenej 17 ľudí a zapálil neznámu kvapalinu. Jeden zo zranených je v bezvedomí, informovali verejnoprávna televízia NHK a agentúra Kjódó. Polícia uviedla, že 24-ročný muž začal útočiť okolo 20:00 miestneho času (12:00 SEČ) na cestujúcich linky Keio neďaleko jednej zo staníc v meste Čófu ležiacom západne od Tokia. Zároveň rozlial neznámu kvapalinu, ktorú zapálil. Plamene zničili niekoľko sedadiel.

 

 

Súprava následne núdzovo zastavila na stanici, ktorou zvyčajne len prechádza a evakuovali cestujúcich. Dopravu na spomínanej linke po incidente zastavili. Zadržaného mladíka vyšetrujú pre podozrenie z pokusu o vraždu. Motív jeho činu nebol bezprostredne známy. 

 

Prečítajte si tiež: V Česku spadla lanovka! Zomrel jeden muž

 

Išlo o druhý útok s nožom vo vlaku v oblasti Tokia za uplynulé dva mesiace. V auguste, deň pred záverečným ceremoniálom letných olympijských hier v Tokiu, 36-ročný muž pobodal v prímestskom vlaku 10 cestujúcich. Neskôr polícii povedal, že chcel zaútočiť na ženy, ktoré vyzerali spokojne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies