Rusko oznámilo, že sťahuje obvinenia voči vagnerovcom

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 13:10 • 2 min
Rusko oznámilo, že sťahuje obvinenia voči vagnerovcom

Moskva - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v utorok oznámila, že sťahuje obvinenia voči bojovníkom ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny z organizovania ozbrojenej vzbury. "Trestné stíhanie začaté v spojitosti s ozbrojeným povstaním súkromnej vojenskej Vagnerovej skupiny bolo uzavreté," uviedla FSB vo vyhlásení, ktoré sprostredkovali ruské médiá.

slovakia

left justify in out

FSB rozhodnutie odôvodnila tým, že účastníci ozbrojenej vzbury upustili od konania, ktoré bolo priamo namierené na spáchanie trestného činu. FSB začala vyšetrovanie v piatok 23. júna po oznámení šéfa vagnerovcov Jevgenija Prigožina, že organizuje "pochod spravodlivosti" na Moskvu v snahe zosadiť ruské vojenské vedenie. V sobotu večer však oznámil, že svojim žoldnierom nariadil otočiť sa späť do táborov na Ukrajine, keď bieloruský prezident Alexandr Lukašenko sprostredkoval ukončenie krízy. Ruské ministerstvo obrany v utorok oznámilo, že pripravuje prevzatie vojenského vybavenia patriaceho žoldnierskej Vagnerovej skupine. Jej ťažké vojenské vybavenie má byť odovzdané jednotkám ruskej armády. TASR správu prevzala z agentúry AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies