Vatikán na žiadosť Talianska vyhnal bezdomovcov z Námestia sv. Petra

NETKY.SK • 22 September 2017, 07:08 • 2 min
Vatikán na žiadosť Talianska vyhnal bezdomovcov z Námestia sv. Petra

VATIKÁN - Bezdomovci sa už za bieleho dňa nebudú môcť zdržiavať na Námestí sv. Petra a v okolí Vatikánu.

slovakia

left justify in out

Tamojšie bezpečnostné zložky ich odtiaľ vyhnali s odvolaním sa na bezpečnostné dôvody, na zachovanie verejného poriadku a dodržiavanie hygienických predpisov. V nočných hodinách sa tam ľudia bez prístrešku nad hlavou budú môcť vrátiť. O opatrení informovali už pápeža Františka.

 

V rímskych uliciach v okolí Vatikánu sa po zvolení pápeža Františka do čela katolíckej cirkvi v roku 2013 zdržiavalo čoraz viac bezdomovcov. Z iniciatívy hlavy katolíckej cirkvi pre nich v okolí Námestia sv. Petra zriadili bezplatné sprchy, ale aj holičské a kadernícke služby. V nočných hodinách tam prespáva aj sto ľudí v spacích vakoch. V poslednom čase sa tam však množili prípady fyzických a verbálnych konfliktov medzi podnapitými bezdomovcami.

 

Opatrenie Svätej stolice sa uskutočnilo po žiadosti talianskych orgánov o odstránenie bezdomovcov s cieľom zabezpečiť čistotu Námestia sv. Petra a jeho okolia, kde denne zavítajú rádovo desaťtisíce turistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies