Zvrat v útoku z nórskeho Konsbergu. Muž nezabíjal lukom a šípmi!

NETKY.SK • 18 Október 2021, 21:24 • 2 min
Zvrat v útoku z nórskeho Konsbergu. Muž nezabíjal lukom a šípmi!

OSLO - V prípade obvinili 34-ročného Dána, ktorý podľa vlastných slov konvertoval na islam. Polícia to však vidí inak.

slovakia

left justify in out

Páchateľ, ktorý nedávno zaútočil na ľudí v nórskm meste Kongsberg, použil ostrý predmet, a nie luk a šípy. Informovala o tom v pondelok nórska polícia, ktorú citovala agentúra AFP. "V jednom momente (útočník) odhodil alebo stratil svoj luk a šípy," povedal novinárom policajný inšpektor Per Thomas Omholt. Počas útoku 34-ročný Dán Espen Andersen Brathen zabil "na súkromných adresách aj na verejných priestoroch 5 ľudí ostrým predmetom," dodal.

 

img

 

Polícia predtým uviedla, že podozrivý bol ozbrojený lukom, šípmi a dvoma ďalšími zbraňami. Detaily však policajti vtedy odmietli zverejniť s tým, že ešte vypočúvajú svedkov. "Všetko nasvedčuje tomu, že útočník vybral obete náhodne," priblížil Omholt. Páchateľ podľa polície vystrelil šípy na viac než 10 ľudí, pričom však touto zbraňou nikoho nezabil. Brathen sa na policajnom výsluchu priznal, že 5 ľudí zabil a 3 ďalších zranil.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Muž zabíjal v centre mesta! Použil luk a šípy

 

Dánsky občan verejne vyhlásil, že konvertoval na islam, polícia však za najpravdepodobnejší motív útoku považuje duševné problémy páchateľa. Ten sa momentálne nachádza v zdravotníckom zariadení, kde čaká na psychiatrické vyšetrenie, ktoré má určiť, či je právne zodpovedný za svoj skutok.

 

 

Podľa Omholta sa počas vyšetrovania ukázalo, že podozrivý nebral svoju údajnú konverziu na islam vážne. "Chceme tým povedať, že nedodržiaval tradície, ktoré sú v tejto kultúre a náboženstve bežné," uviedol v sobotu.

 

Možno vás zaujme: Vysokopostavený zástupca firmy Nike sa priznal k vražde tínedžera

 

Brathen útočil v stredu 13. októbra v meste Kongsberg, kde prežil väčšinu svojho života. Podľa nórskej tlačovej agentúry NTB bol už 2 razy odsúdený - okrem iného i za to, že sa členom svojej rodiny vyhrážal zabitím, či za lúpež a predaj omamných látok.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies