Bezpečnostný pes v americkom Bostone vyňuchal mumifikované opice v letiskovej batožine

NETKY.SK • 12 Február 2024, 16:52 • 2 min
Bezpečnostný pes v americkom Bostone vyňuchal mumifikované opice v letiskovej batožine

BOSTON - Zamestnanci letiska v Bostone boli šokovaní po tom, čo bezpečnostný pes vyňuchal v batožine od cestovateľa vracajúceho sa z Afriky niečo nezvyčajné – mumifikované opice.

slovakia

left justify in out

Cestujúci, ktorý sa vracal z návštevy Konžskej demokratickej republiky, uviedol, že batožina obsahovala sušené ryby, ale inšpekcia na letisku Boston Logan odhalila mŕtve a vysušené telá štyroch opíc, uviedli agenti. Cestovateľ povedal, že opice priviezol do USA pre vlastnú spotrebu, povedal v nedeľu Ryan Bissette, hovorca CPB.

 

Surové alebo minimálne spracované mäso z voľne žijúcich zvierat, niekedy označované ako „bushmeat“, je v USA zakázané z dôvodu hrozby choroby.

 

"Potenciálne nebezpečenstvá, ktoré predstavuje privážanie mäsa z buše do Spojených štátov, sú skutočné. Mäso z voľne žijúcich zvierat - „bushmeat“ - môže prenášať choroboplodné zárodky, ktoré môžu spôsobiť ochorenie vrátane vírusu Ebola," povedal Julio Caravia, riaditeľ miestneho prístavu pre colnú a hraničnú ochranu.

 

Dokonca sa predpokladá, že jeden alebo viac kmeňov HIV pochádza od lovcov mäsa zo strednej a západnej Afriky

 

Incident sa síce stal ešte minulý mesiac, no zverejnený bol až teraz - v piatok (9. 2. 2024).

Bissette v nedeľu uviedol, že neboli vznesené žiadne obvinenia, ale všetka batožina bola zabavená a takmer 9 libier (4 kilogramy) mäsa „bushmeat“ bolo označených na zničenie americkým Centrom pre kontrolu a prevenciu chorôb.

 

Začiatkom tohto mesiaca Brazílčanku, ktorá cestovala do Sao Paula cez Panamu, obvinili z obchodovania s voľne žijúcimi zvieratami po tom, ako jej z batožiny zadržali 130 žiab Harlekýn.  Údajnú pašeráčku zatkli úrady na medzinárodnom letisku El Dorado v Bogote v pondelok (29. januára) po tom, ako objavili jedovaté zvieratá zabalené v malých fóliových nádobách. Úradníci opísali obojživelníky, známe aj ako jedovaté žaby, že sú v „dehydratovanom“ a „stresovanom“ stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Independent / AP, Foto: Independent / Customs and Border Protection
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies