Vagnerovci v nasledujúcich dvoch dňoch Bachmut nezískajú, skonštatoval Prigožin

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 12:30 • 2 min
Vagnerovci v nasledujúcich dvoch dňoch Bachmut nezískajú, skonštatoval Prigožin

MOSKVA - Zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v piatok uviedol, že mesto ukrajinské Bachmut jeho bojovníci v nasledujúcich dvoch dňoch pravdepodobne nezískajú.

slovakia

left justify in out

Zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v piatok uviedol, že mesto Bachmut na východe Ukrajiny jeho bojovníci v nasledujúcich dvoch dňoch pravdepodobne nezískajú. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

 

Prigožin vo videoodkaze zverejnenom na platforme Telegram povedal, že jeho žoldnieri Bachmut stále nezískali a je nepravdepodobné, že ho získajú "zajtra alebo pozajtra". "Je tam štvrť známa ako 'lietadlo' – je ako nedobytná pevnosť viacposchodových budov na juhozápade Bachmutu, kde prebiehajú neuveriteľne ťažké boje," opísal situáciu na bojisku.

 

Rusi sa pokúšajú dobyť Bachmut v Doneckej oblasti už od vlaňajšieho augusta. Ide o najdlhšiu a najkrvavejšiu bitku počas viac ako ročnej ruskej invázie. V tomto meste žilo pred vypuknutím vojny približne 70.000 ľudí. Kyjev tvrdí, že ukrajinskej armáde sa v uplynulých dňoch podarilo postúpiť na frontovej línii v okolí Bachmutu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies