V uplynulých viac ako 24 hodinách zachránili vyše 3300 migrantov

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 15:18 • 2 min
V uplynulých viac ako 24 hodinách zachránili vyše 3300 migrantov

RÍM - Vlna utečencov smerujúcich na stredomorský taliansky ostrov Sicília neustáva. Talianskym námorníkom sa v priebehu uplynulých viac ako 24 hodín nenaskytla priveľmi šanca na oddych.

slovakia

left justify in out

Pri neustálom nasadení sa im podarilo zachrániť už vyše 3300 migrantov, informovali dnes tamojšie médiá. Väčšina z utečencov pochádza zo Sýrie a na Sicílii ich očakávajú v nasledujúcich hodinách.
      

Vrtuľník už prepravil na ostrov Lampedusa dvoch zachránených, ktorých zdravotný stav bol zlý, do rovnakej lokality dorazilo 271 utečencov z africkej Eritrey, vrátane 12 detí.
     

Aj medzi migrantmi zo Sýrie je viacero detí, ako aj tehotné ženy.
      

Od začiatku roka 2014 dosiahlo talianske pobrežie už 44.000 utečencov. Rezort vnútra v Ríme iba nedávno varoval, že len v Líbyi čaká "na cestu do Talianska" ďalších 800.000 ľudí.
      

Vládny kabinet premiéra Mattea Renziho mieni aj napriek namietavým hlasom opozície pokračovať v humanitárnej misii Mare Nostrum na záchranu utečencov, ktorí sa ocitnú na mori v núdzi. Požaduje však výraznejšiu podporu zo strany Európskej únie. Taliansko bude od 1. júla úradujúcou predsedníckou krajinou únie a vo svojej agende chce klásť mimoriadny dôraz práve na problematiku utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies