Antigénových testov bude v ambulanciách dostatok, Matovič je stále za celoplošné testovanie

NETKY.SK • 26 November 2020, 07:21 • 2 min
Antigénových testov bude v ambulanciách dostatok, Matovič je stále za celoplošné testovanie

BRATISLAVA - Štát vyjde v ústrety ambulantným poskytovateľom, ktorí sa rozhodnú vo svojich ambulanciách testovať pacientov antigénovými testami.

slovakia

left justify in out

Transport do ambulancií

Po rokovaní Ústredného krízového štábu to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. Do týchto ambulancií rezort v spolupráci s Ozbrojenými silami SR zabezpečí transport antigénových testov.

 

img

 

Kód - preplatenie testov

Ako Krajčí vysvetlil, ministerstvo zdravotníctva už predtým vytvorilo špeciálny kód pre všetkých ambulantných poskytovateľov, na základe ktorého im zdravotné poisťovne preplatia vyšetrenie antigénovými testami v ambulanciách.

 

"Mnohí z ambulantných lekárov však vtedy reklamovali, že platba od poisťovní za test, ktorý by si oni sami mali zabezpečiť, je príliš nízka," povedal šéf rezortu.

 

img


Do otvorenej výzvy sa podľa ministra môže zapojiť každý poskytovateľ zdravotnej starostlivosti. Aby mohol otvoriť mobilné odberové miesto, musí splniť určité podmienky. Keď ich splní, ministerstvo s ním podpíše zmluvu, nejde teda o súťaž, výzva je otvorená pre každého.

 

"Tentokrát sa táto výzva rozšíri aj pre obce a mestá, ktoré majú nad päťtisíc obyvateľov," uzavrel minister.

 

Matovič o nedostatku testov

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) nie je schopný do určeného termínu zabezpečiť dostatok testov na celoplošné testovanie. Po rokovaní Ústredného krízového štábu to uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

 

img

 

Podotkol však, že naďalej platí rozhodnutie krízového štábu o vykonaní ôsmich miliónov testov počas decembra.

 

"Pokúsime sa čo najskôr spustiť projekt celoplošného testovania," uviedol premiér.

 

Treba mať podľa neho na to však zabezpečené testy a ochranné prostriedky. Dodal tiež, že dobrovoľné plošné testovanie by boli vyhodené peniaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies