V ZOO museli z klietky odstrániť 5 vulgárnych papagájov

NETKY.SK • 17 Január 2021, 10:57 • 2 min
V ZOO museli z klietky odstrániť 5 vulgárnych papagájov

Papagáje sú naozaj veľmi intelektuálne zvieratká, aj preto sú obľúbeným rodinným spoločníkom. A taktiež sú vyhľadávanou atrakciou vo všetkých zoologických záhradách a parkoch. Správcovia tohto parku však museli vulgárne papagáje z výbehov odstrániť.

slovakia

left justify in out

V klietke sa spolu ocitlo päť  neuveriteľne nadávajúcich papagájov


Portál Lincolnshire Live, park v britskom meste Lincolnshire, ktorý je domovom pre 1 500 operencov, bol nútený papagáje premiestniť do väčšej ziolácie po tom, čo operenci začali pred návštevníkmi nadávať.

 

img

 

 

Samozrejme, nadávajúci papagáj nám všetkým príde neskutočne vtipný, no platiaci návštevníci neboli príliš nadšení. Generálny riaditeľ parku Steve Nichols sa pre Lincolnshire Live vyjadril, že počas svojej 25-ročnej kariéry zažil už takmer všetko, vrátane papagájov, ktoré sa naučili po ľudďoch opakovať vulgarizmy. Vo väčšine prípadov je to prvé, čo sa snažíme operence naučiť. 

 

img

 

Zamestnanci v parku si  už na niečo takéto zvykli. Väčšinou sa však vo výbehu nachádza len jeden takýto vulgárny jedinec, kým teraz ich museli do karantény umiestniť až päť. Papagáje boli adoptované z iného miesta a prvé dni museli preventívne stráviť dočasne umiestnené v karanténe, ďalej od ostatných operencov. 

 

img

 

Väčšine zamestnancov parku to príde nesmierne  vtipné a na rozdiel od návštevníkov sa na skupinke nadávajúcich papagájov dobre zabávajú. Je to, samozrejme, začarovaný kruh, čím viac papagáj nadáva, tým viac sa na tom zamestnanci bavia. Papagáje na to prirodzene reagujú tak, že svoje správanie radi stupňujú  a nadávajú viac. Akoby toho nebolo málo, papagáje sa vedia navzájom vysmievať, respektíve imitujú smiech zamestnancov parku. A terza si všetci predstavme scénu, kde papagáje húfne naraz nadávaju a zároveň sa smejú. 

 

img

 

Určite ste sa mnohí pousmiali, je to vtipné, uznávame. Avšak rodičom malých detí sa vzniknutá situácia nemusí veľmi pozdávať. Prvý "vulgárny incident" sa stal  prvých 20 minút po tom, čo boli papagáje po prvýkrát vystavené na obdiv. Po opätovnom vystavení na verejnosť bude údajne každý z nich vo vlastnom výbehu. Veríme, že sa im správanie upraví k o niečo slušnejšiemu. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona