V Trnave onedlho otvoria novú neurologickú ambulanciu

NETKY.SK • 27 Júl 2023, 11:45 • 2 min
V Trnave onedlho otvoria novú neurologickú ambulanciu

Trnava-Pacienti sa konečne dočkajú. Už v druhej polovici leta Trnavský samosprávny kraj sprístupní nové ambulantné služby

slovakia

left justify in out

Pozitívne udalosti v slovenskom zdravotníctve sa nedejú tak často, ako by si možno pacienti želali. O to viac poteší, keď sa im kompetentní postarajú o väčší komfort. V Trnavskom kraji budú mať už o pár dní k dispozícii nové pracovisko, ktoré budú môcť navštevovať. Pôjde o širokospektrálny odbor-neurológiu. Tú navštevuje množstvo ľudí s poruchami pohybového aparátu a celkovo s neurologickými ochoreniami.

 

 

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozširuje ponuku zdravotníckej starostlivosti prostredníctvom svojej organizácie Zdravá župa a od augusta v Trnave otvára novú neurologickú ambulanciu v zdravotníckom zariadení na Študentskej ulici 16. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

 

"V TTSK vnímame nedostatok lekárov v tomto odbore, preto som rád, že pacientom poskytneme ďalšie možnosti na vyšetrenie. Navyše, v našom zdravotníckom zariadení v Trnave nájdu pacienti aj ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých a kardiologickú ambulanciu. Nedávno sme v kraji zriadili agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti či mobilný hospic," uviedol.

 

 

Neurologická ambulancia bude poskytovať aj ambulantnú infúznu terapiu. Ide o spôsob ambulantnej liečby u indikovaných ochorení najmä pre pacientov, ktorí nemôžu z časových i iných dôvodov absolvovať hospitalizáciu. Podáva sa pacientom s akútnymi a chronickými ochoreniami pohybového aparátu a chrbtice, pri ochoreniach periférnych nervov, pri poruchách prekrvenia končatín, pri liečbe osteoporózy, ako aj pri iných diagnózach.

 

Pacienti zdravotných poisťovní VŠZP, Dôvera a Union si môžu rezervovať termín vyšetrenia v neurologickej ambulancii telefonicky alebo e-mailom počas ordinačných hodín ambulancie, prípadne prostredníctvom elektronického formulára na webovej stránke www.e-vuc.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies