V Texase popravili tento rok už piateho odsúdeného vraha

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 08:03 • 2 min
V Texase popravili tento rok už piateho odsúdeného vraha

HUNTSVILLE - V americkom štáte Texas popravili v noci nadnes Adama Warda, ktorý bol odsúdený na smrť za to, že v roku 2005 zastrelil na svojom pozemku inšpektora verejného poriadku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Warda popravili smrtiacou injekciou za to, že 13. júna 2005 v meste Commerce viackrát postrelil a smrteľne zranil inšpektora verejného poriadku Michaela Walkera, ktorý fotografoval odpadky nahromadené pre Wardovým rodinným domom. Ward tvrdil, že konal v sebaobrane, avšak u poškodeného sa našiel len mobilný telefón a fotoaparát. Wardovi právnici postavili jeho obhajobu na tvrdení, že trpí halucináciami a je duševne chorý.

 

Niekoľko hodín pred popravou však americký najvyšší súd zamietol Wardovo odvolanie opierajúce sa o zákon, podľa ktorého človek trpiaci duševnou chorobou nesmie byť odsúdený na smrť.

 

Ward bol vyhlásený za mŕtveho v utorok o 18.34 h miestneho času (dnes 00.34 h SEČ) po tom, ako mu bola podaná smrtiaca dávka pentobarbitalu.

 

Ward sa stal deviatym odsúdeným vrahom, ktorého v rámci celých Spojených štátov tento rok popravili, a zároveň piatym odsúdeným popraveným v Texase, kde sa zo všetkých štátov únie vykonáva najviac trestov smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies