Totálny rozvrat v bezpečnostných zložkách? Bývalý SIS-kár potvrdil vojnu policajtov!

NETKY.SK • 9 September 2021, 06:47 • 2 min
Totálny rozvrat v bezpečnostných zložkách? Bývalý SIS-kár potvrdil vojnu policajtov!

BRATISLAVA - Bývalý šéf tajných, ktorého koncom augusta prepustili z väzby, tvrdí, že proti sebe operujú aj jednotlivé bunky v štátnych orgánoch.

slovakia

left justify in out

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský tvrdí, že na Slovensku panuje otvorená vojna bezpečnostných zložiek. Uviedol to v stredu počas rozhovoru v televízii JOJ.

 

Nejde pritom iba o verejne známe spory medzi špeciálnou a generálnou prokuratúrou, medzi Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) a Inšpekčnou službou ministerstva vnútra či aktuálneho bezvládia v polícii

„Tá situácia je ešte zložitejšia, pretože máme vojnu medzi časťou NAKA a časťou inšpekčnej služby (IS). Iná časť IS spolupracuje s tou časťou NAKA, ktorá bojuje proti druhej časti IS a naopak. Aj policajti, ktorí sú v tímoch hovoria, že na aktuálny stav sa už nedá pozerať. Zažil som protichodné jednanie napríklad vo vzťahu vyšetrovateľ-prokurátor, keď som sa dostal do väzby. Nedá sa stíhať všetko. Toto je ale zodpovednosť už aj politikov. Dostali sme sa do situácie, že nevedia, ako ďalej," povedal Pčolinský.

 

Zároveň dodal, že riešením by bol stav, v ktorom by si politici uvedomovali, kto je zodpovedný za aký rezort. Zodpovednosť sa musí určiť aj v jednotlivých štátnych orgánoch ako polícia, prokuratúra, súdy a podobne.

Mohlo by vás zaujímať: Exšéf SIS Pčolinský po prepustení na slobodu potvrdil, že bol umlčaný!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies