V Tatrách začína lyžiarska sezóna

NETKY.SK • 7 December 2012, 07:55 • 2 min
V Tatrách začína lyžiarska sezóna

V Tatrách začína lyžiarska sezóna - Cestovanie Po dlhých mesiacoch lyžiarskej abstinencie sa konečne začína v Tatrách zimná sezóna. Už túto sobotu (8.

slovakia

left justify in out

img

Po dlhých mesiacoch lyžiarskej abstinencie sa konečne začína v Tatrách zimná sezóna. Už túto sobotu (8. 12.) sa bude lyžovať v troch strediskách vo Vysokých Tatrách i v stredisku Jasná Nízke Tatry. „Mrazivé teploty nám umožnili zasnežovanie zjazdoviek a podmienky zlepšil aj prírodný sneh,“ zhodnotila PR manažérka Tatry Mountain Resorts Katarína Šarafínová.

Na Štrbskom Plese sa môžu lyžiari tešiť na zjazdovky Interski a Esíčko, v Tatranskej Lomnici bude k dispozícii Buková hora, ktorú sa tiež podarilo zasnežiť, a do tretice sa bude lyžovať aj v stredisku Ždiar – Strednica. „Podarilo sa nám zasnežiť celú zjazdovku, lyžiarom budú k dispozícii dva vleky,“informoval vedúci strediska v Ždiari Marián Bekeš. Lyžovať sa tu bude prvý deň zadarmo. 

V Jasnej budú podľa Šarafínovej jazdiť štvorsedačky Biela púť a Luková a lyžiari budú môcť vyskúšať aj zjazdovky Pretekárska Luková – Priehyba, Májová a Biela púť. Na južnej strane bude v prevádzke lanovka zo Srdiečka a vleky Krupová 1 a Kosodrevina – Lúčka. 

„Podľa predpovedí nám bude počasie naklonené aj v nasledujúcich dňoch, takže možno očakávať, že už čoskoro sa sprístupnia aj ďalšie svahy,“ upozornila Šarafínová. Nová sezóna priniesla pre lyžiarov aj niekoľko noviniek. Tou najväčšou je prepojenie južnej a severnej strany Chopku. Lyžiari v Tatranskej Lomnici sa zase už čoskoro môžu tešiť na najväčší Aprés-ski bar na Slovensku s kapacitou až 156 miest aj na nové čalúnené sedačky na vlekoch z Lomnického sedla. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies