V Tatrách sa pripravujú na tradičné sčítanie kamzíkov

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 17:13 • 2 min
V Tatrách sa pripravujú na tradičné sčítanie kamzíkov

TATRANSKÁ LOMNICA - Na tradičné jarné sčítanie kamzičej zveri sa chystá v priebehu budúceho týždňa približne stovka lesníkov a strážcov prírody na území Tatranského národného parku (TANAP).

slovakia

left justify in out

Akcia prebehne v utorok 18. júna aj na poľskej strane Tatier. Ako informovala hovorkyňa Štátnych lesov TANAPu Lenka Burdová, spomínaná akcia sa deje v spolupráci s poľskou stranou každoročne. "Jej hlavným cieľom je zistiť početnosť kamzičej populácie po narodení mláďat." Zvieratá na území Vysokých Tatier boli v uplynulých mesiacoch ťažko skúšané zimou čo sa podľa lesníkov dotklo aj kamzíkov. Okrem dlhej zimy a vysokej prikrývky snehu im v neposlednom radne znepríjemňovali život aj tatranskí predátori. Ako sa tieto faktory podpísali pod početnosť populácie kamzičej zveri teda ukáže až budúcotýždňové sčítanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies