V Taliansku si extrémy počasia vyžiadali najmenej dve obete

NETKY.SK • 12 November 2013, 20:26 • 2 min
V Taliansku si extrémy počasia vyžiadali najmenej dve obete

RÍM - Najmenej dve obete si vyžiadali extrémy počasia v Taliansku. Prvou z nich sa stal motorista, ktorého vozidlo zachytili masy vody v okolí obce Monte Cerignone. Ďalšou obeťou bol dôchodca, ktorý zomrel po páde zo strešnej konštrukcie továrenskej budovy v meste Pesaro. Informácie priniesla dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Príbytky museli po intenzívnych zrážkach, ktoré sa podpísali pod rozvodnenie vodných tokov, stovky ľudí, množstvo cestných komunikácií zostalo neprejazdných. Najhoršie zasiahnutou oblasťou bol stredotaliansky región Marche, ale iba o málo lepšia bola situácia v Toskánsku či Umbrii. Silný vietor spôsobil meškania letov na medzinárodnom letisku v Ríme, ako aj problémy v trajektovom spojení medzi talianskou pevninou a ostrovom Sardínia. Zo severotalianskej Bologne hlásili po búrkach výpadky železničného spojenia. Predstavitelia poľnohospodárskej zväzovej organizácie Coldiretti hovoria o škodách vo výške niekoľkých miliónov eur. Z vyššie položených oblastí Talianska hlásia navyše snehové zrážky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies