Osem filmových tipov, ktoré nielen spríjemnia večer, ale môžu vás aj zmeniť

NETKY.SK • 15 Apríl 2020, 06:55 • 2 min
Osem filmových tipov, ktoré nielen spríjemnia večer, ale môžu vás aj zmeniť

Dobrý film je taký, ktorý vyvolá emóciu. Jeho sledovanie sa po skončení nebude ani najmenej vnímať ako zbytočné. Ak je naozaj hodný pozerania, nezabudne sa naň tak ľahko.

slovakia

left justify in out

Mimoriadny

 

A potom je tu film mimoriadny, a ten nielen rozosmeje či dojme, ale aj prinúti zamyslieť sa. Ten nielen inšpiruje, ale aj mení a jeho príchuť si človek necháva v ústach dosť dlho na to, aby mu nezmizla z dohľadu. Ak tvorca do filmu vloží Boha a silu viery, môže sa stať aj to, že neveriaci bude veriaci. A ak by aj ateista ostal verný svojmu presvedčeniu, aspoň si pripomenie, čo je naozaj dôležité.

 

Chatrč

Chatrč nikoho nenechá chladným. Buď sa na ňu bude pozerať s pobúrením, alebo sa do nej na prvý pohľad zaľúbi. Keď otec pochováva dcéru, bolí to a veľmi. Poznačí to rodinu a zväčší pochybnosti o dobre. Veď ak by bol Boh skutočný, dopustil by, aby násilnou smrťou zomrelo malé dievčatko?

 

 

Mack je nešťastný, ani uplynuté štyri roky od tragédie nezacelili ranu. Keď ale dostane odkaz od Boha, v ktorom ho žiada o spoločný víkend, srdce sa začne topiť. Ozajstný vzťah s Bohom nie je náboženstvo a odpustiť sa dá aj neodpustiteľné, - aj to je posolstvo Chatrče.

 

Nebo nie je výmysel
Colton sa ocitol v nebi. Tak to povedal otcovi, podrobne mu opísal, čo tam videl a ako sedel Ježišovi na kolenách. Najpozoruhodnejšie na tom je, že vďaka zážitku vie chlapec aj to, čo sa nemal odkiaľ dozvedieť, pozná tajomstvá predchádzajúce jeho narodenie a rozpráva s naozaj veľkým oduševnením. Hoci je jeho otec pastor, a teda verí v posmrtný život, bojuje s neistotou. Ale napokon o tom to predsa je. Ak by to najneuveriteľnejšie nepotrebovalo vieru, nebolo by to také ťažké a súčasne také krásne.

 

 

Vojnový kabinet
Tony a Elizabeth tvoria manželský pár už nejeden rok. Nechýba im úspešná kariéra, narodila sa aj zdravým a krásou prekypujúca dcéra. Ani jeden z nich sa však neteší, bráni im v tom tichá pravda, že vzájomná náklonnosť ochladla, že finančné prostriedky nie sú dostačujúce, aby zachránili krachujúci vzťah a že ani starosť o dieťa nedáva dôvod na zmysluplný rozhovor. 

 

Keď Elizabeth stretne istú ženu a tá ju zasvetí do tajov duchovného boja, začína sa naozajstná premena. Zbraňou je modlitba, nepriateľom nie je partner a láska je jedinou správnou odpoveďou na pretrvávajúce nedorozumenie.

 

Rovnako iný ako ja
Kým jeden je boháč s prázdnotou v hrudi, ten druhý je bezdomovec s neuveriteľnou silou v duši. Spojí ich žena a vďaka nej sa zrodí to najmenej pravdepodobné priateľstvo a najhlbšie spojenie s Bohom. Je totiž možné zobudiť sa so širokánskym úsmevom, aj keď sa noc strávila bez teplej postele, je možné udržať si pokoj, aj keď sa žije na ulici, na ktorej sa to len tak hemží nebezpečenstvom.

 

 

Skutočný príbeh Dolly Partonovej
Skôr, než sa z Dolly vyformovala speváčka so zvučným menom, okúsila chudobu a strádanie. Hoci jej detstvo nebolo späté s blahobytom, rodina to bola šťastná. Na všetko starostlivo dozerala mama, žena milujúca Boha, v každej okolnosti sa upínajúca na Bibliu a nikdy nepochybujúca, že Všemohúci dá to, čo bude potrebné. Dolly Partonová bola ako dieťa svedkom viacerých zázrakov, ktoré neskôr ovplyvnili aj texty jej piesní. Boh ich neopustil, dokonca zariadil aj to, aby noha toho, kto sa najviac bránil návšteve bohoslužieb, napokon prekročila prah kostola.

 

Zázraky z neba
Annabel bývala viac v nemocnici ako doma. Mala zriedkavé ochorenie zažívania, ktoré sa nedalo nijako liečiť. Keď sa pri jednej príležitosti cítila celkom dobre, konečne vstala z postele a vybrala sa hrať pred dom so sestrami. Ani len netušila, že na udalosť nikdy nezabudne. Nešťastne totiž spadla z výšky tretieho poschodia dolu hlavou do starého bútľavého stromu. Málokto veril, že také niečo prežije. Ona však vyviazla nielen bez väčšej ujmy na zdraví, navyše jej choroba zmizla. Annabel to vysvetlila tak, že kým bola v bezvedomí, navštívila nebo a Boh jej sľúbil, že ju vylieči.

 

 

Denník šialenej manželky a Denník šialenej rodinky
Oba filmy na seba voľne nadväzujú a ponúkajú zmes humoru, vynikajúcej hudby a dôvody na zamyslenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona