Polícia v Nemecku odhalila kadernícke salóny v pivniciach, zatkla kaderníkov

NETKY.SK • 26 Apríl 2020, 10:41 • 2 min
Polícia v Nemecku odhalila kadernícke salóny v pivniciach, zatkla kaderníkov

MNÍCHOV - Chcieť dokonalý účes môže byť v časoch obmedzeného pohybu drahým hazardom - nemecká polícia zišla v sobotu do suterénu dvoch domov a odhalila dva dočasné kadernícke salóny. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Keď policajti prišli do salónov, starostlivo zariadených v pivniciach dvoch súkromných domov, "práve tam ľuďom upravovali účes", napísali v hlásení miestni policajti.

 

Dvaja ľudia čakali na ostrihanie vlasov v meste Elsenfeld a ďalší v pivnici v obci Mömlingen v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko, uviedla tlačová agentúra DPA. "Salóny boli profesionálne vybavené," dodala.

 

Polícia začala prípady vyšetrovať pre nedodržiavanie opatrení v období "karantény", ktoré sú v Bavorsku jedny z najprísnejších z celého Nemecka.

 

 

Na základe týchto opatrení zavedených koncom marca, keď sa obmedzenie pohybu verejnosti začalo, sa odchod z domu bez "oprávneného dôvodu" trestá pokutou 150 eur.

 

Kadernícke salóny, zatvorené tak ako iné prevádzky nepokladané za dôležité pre život, sa však v Nemecku už začnú znovu otvárať od 4. mája. Nemecká vláda chce postupne uvoľňovať obmedzenia v chode spoločnosti, ktorých cieľom je zastaviť šírenie koronavírusu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies