Podľa prieskumu je viac Austrálčanov za nezávislosť ako za spojenectvo s USA

NETKY.SK • 13 Marec 2024, 18:26 • 2 min
Podľa prieskumu je viac Austrálčanov za nezávislosť ako za spojenectvo s USA

CANBERRA - Prieskum ukázal, že viac Austrálčanov verí, že národ by sa mal snažiť stať sa nezávislou strednou mocou ako primárne spojencom Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Z prieskumu, ktorý v utorok zverejnilo online austrálske vydanie britských novín The Guardian, sa zistilo, že 38 percent Austrálčanov uviedlo, že úloha krajiny v globálnych záležitostiach by mala byť ako nezávislá stredná mocnosťDvadsaťpäť percent uviedlo, že národ by mal urobiť všetko pre to, aby sa nezapájal do svetových záležitostí, a 17 percent si nie je istých.

Prieskum ukázal, že 63 percent Austrálčanov sa vyjadrilo, že sú znepokojení vojenskou akciou Izraela v Gaze. Tridsaťsedem percent Austrálčanov uviedlo, že Izrael by sa mal natrvalo stiahnuť z vojenskej akcie v Gaze, čo je dvakrát viac ako 18 percent, ktorí podporujú jej pokračovanie.

Dve tretiny účastníkov prieskumu uviedli, že veria, že svet je buď veľmi, alebo trochu rozdelený, a 10 percent ho označilo za zjednotený.

Šesťdesiatosem percent súhlasilo s tým, že globálna nestabilita predražuje obchod a 57 percent uviedlo, že by to podkopalo úsilie o riešenie problémov vrátane zmeny klímy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua / The Guardian, Foto: Canberra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies