Jana Kirschner exkluzívne pre Netky: „Cez moje dcéry som pochopila veľa vecí sama o sebe.“

NETKY.SK • 21 Február 2024, 09:00 • 2 min
Jana Kirschner exkluzívne pre Netky: „Cez moje dcéry som pochopila veľa vecí sama o sebe.“

Speváčka a skladateľka Jana Kirschner priletela z Veľkej Británie na pár dní na Slovensko, aby predstavila nové songy a klipy, ktoré aj sama režíruje. Netkám sa šarmantnú Londýnčanku podarilo vyspovedať v reštaurácii na brehu Dunaja. V exkluzívnom rozhovore Jana prezradila detaily o novom albume, ako rieši logistiku celej rodiny aj čo najviac miluje na svojom mužovi!

slovakia

left justify in out

Fenomenálna speváčka a skladateľka Jana Kirschner má na konte 10 albumov a množstvo ocenení. Dvojnásobná mama delí svoj život medzi kariéru a starostlivosť o svoju rodinu. Pendluje medzi Slovenskom a Londýnom, kde žije s otcom svojich dvoch dcér Eddiem Stevensom. Eddie je producentom jej nového albumu Obyčajnosti a spolu s Janou si zahrá aj na turné.
 
Na pódiu je to skvelé, nečakajte síce otvorené vyznania citov, ale to čo medzi nami je, je cítiť vo všetkom, čo spolu robíme. Vieme o sebe veľa, spoločne prežívame tie najsilnejšie veci v živote a na tom pódiu je to cítiť. Nie vždy je to ale také pokojné. Občas sú aj ohnivé momenty, hlavne v štúdiu, pri nahrávaní a dokončovaní albumu. Nie vždy je to jednoduché, ale našťastie naše deti sú skveli diplomati. Dokážeme sa zmieriť aj zasmiať. No je to vysoká škola trpezlivosti, pre nás oboch. Na pódiu si to spolu vychutnávame, milujem tú jeho šialenú energiu a on zasa čerpá z tej mojej, takže rozhodne to nie je nuda..." prezradila s úsmevom Jana Kirschner

Jana sa stará o dve dcéry Matildu a Yolanu a pritom rieši logistiku celej rodiny. Jej partner a známy producent Eddie Stevens aktuálne sprevádza na európskom turné speváčku Roisin Murphy. Niekedy sa preto stáva, že zatiaľ čo Jana koncertuje v Žiline, jej muž je v Rio De Janeiro. 

Zatiaľ to zvládame, môžem sa na svojho muža spoľahnúť. Je to dobrý otec. Moje dcéry mi pri tvorbe neasistujú, ale inšpirujú ma, aby som sa zamýšľala aj nad vecami, na ktoré by som bežne nemyslela. Vnímam ich dospievanie a som strašne šťastná, že môžem byť súčasťou príbehu týchto dvoch žien. Ja som vlastne cez moje dcéry pochopila veľa vecí sama o sebe. Je to pre mňa obrovská škola a som veľmi vďačná, že môžem byť matkou,“ vyznala sa Jana.

 

Dlho očakávaný nový album s názvom Obyčajnosti vyjde Jane už v marci. Album je oslavou každodenných dní, vecí a rituálov, ktoré rozprávajú obyčajné príbehy neobyčajne pestrým hudobným jazykom. 
 
Album je veľmi farebný. Je to zbierka mojich pocitov a pozorovaní, ktoré som nahrávala a písala v nočných hodinách, keď všetci spali. Všetko sú to moje autorské piesne a je to také nahliadnutie do mojej izby. Ak chce niekto nahliadnuť do toho môjho sveta, tak je to zrelý, intímny a ženský album,“ povedala pre Netky Jana.

 

Jana Kirschner predstaví nový album naživo na OBYČAJNOSTI TOUR 2024. Fanúšikovia sa môžu na ňu tešiť v dvoch českých a v piatich slovenských mestách. Jedna z najúspešnejších a najobľúbenejších speváčok miluje živé koncerty a pre veľký záujem sa
rozhodla pridať ďalší koncert v Bratislave. 
 
Turné k albumu prinesie skutočne pestrý hudobný zážitok. Nielen kvôli tomu, že muzikanti a muzikantky sú z rôznych krajín, ale najmä kvôli tomu, že sme dali dokopy kapelu, v ktorej každý hrá na niekoľko nástrojov. Okrem tradičnej  zostavy budú môcť diváci počuť aj viacero netradičných nástrojov, ktoré sa na bežných popových koncertoch len tak nevidia," približuje Jana Kirschner.

Na turné budú môcť diváci počuť banjo, írske píšťaly, klarinet, kaval, tárogató, saxofón, mandolínu, ukulele, ale aj husle, grand piano, kontrabas a bicie nástroje. Vo vyše 90-minútovom sete si môžu vychutnať nielen nový album, ale aj staré osvedčené hity.
 
Pripravujeme nádherný program, na ktorom pracujeme už niekoľko mesiacov. Príprava samotného turné, scény, logistiky, presuny muzikantov a skúšky, ale aj to, či a kam vziať naše deti. To všetko  je súčasťou niekoľkomesačných príprav. Nie je to iba show, je to najmä krásny koncertný zážitok. Verím, že fanúšikovia nedostanú iba hity, ale aj niečo viac," vysvetľuje speváčka.

Na koncertoch nebudú chýbať zaujímaví hostia, z ktorých Jana Kirschner zatiaľ potvrdila Štefana Šteca. Speváčka rada dáva priestor aj mladým muzikantom, takže sa určite objavia aj mladé mená.

Pre mňa je dôležité, aby bola medzi muzikantami chémia. Nie je to vždy len o tom, že je niekto virtuóz. Potrebujete ľudí, s ktorými si rozumiete, ľudsky aj hudobne, a ste naladení na tej istej vlne. Potom všetko ide jednoduchšie. Nepotrebujete si veci vysvetľovať, pretože mnoho okamihov vychádza práve z tej vzájomnej chémie. Rozumieme si veľmi a sme fakt dobrá banda. Na pódiu budem mať konečne aj tri ženy a po rokoch sa mi tak podarilo dosiahnuť istú rovnováhu. Je to splnenie môjho sna," teší sa Jana.

Na turné chystá Jana Kirschner pódiovú scénu s Ateliérom Scénografie aj nový merch, Fanúšikovia sa môžu tešiť na nezabudnuteľný hudobný zážitok v  siedmich slovenských a českých mestách. Keďže je väčšina koncertov už vypredaná, rozhodla sa Jana Kirschner pridať ďalší koncert 12. apríla v Bratislave! Vstupenky na Obyčajnosti tour 2024 nájdete tu https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/jana-kirschner-obycajnosti-tour/
 
JANA KIRSCHNER - OBYČAJNOSTI TOUR 2024
 
03.04. Banská Bystrica, Záhrada CNK
04.04. Lučenec, Synagóga
05.04. Košice, Tabačka
06.04. Žilina, Nová Synagóga
07.04. Praha, Lucerna Music Bar 
09.04. Brno, Fléda
11.04. Bratislava, Stará Tržnica
12.04. Bratislava, Stará Tržnica



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Ondřej Pýcha, Braňo Špaček, Hana Knížová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies