V talianskom domove dôchodcov vypukol požiar, o život prišlo minimálne sedem ľudí

NETKY.SK • 7 Júl 2023, 08:45 • 2 min
V talianskom domove dôchodcov vypukol požiar, o život prišlo minimálne sedem ľudí

MILÁNO - Najmenej sedem obetí na životoch si vyžiadal požiar domova dôchodcov, ku ktorému došlo v noci na piatok v severotalianskom meste Miláno.

slovakia

left justify in out

O život prišlo päť starších žien a dvaja muži. Talianska agentúra ANSA v piatok ráno spresnila, že v dôsledku požiaru museli v nemocniciach hospitalizovať 81 ďalších osôb, z toho dve sú v stave ohrozenia života. Štrnásť ľudí sa vážne priotrávilo dymom, stav 65 ďalších osôb je menej závažný, uviedli tamojšie úrady. Hasiči zasahovali na mieste požiaru, ktorý vypukol o 1.20 h SELČ, aj v piatok ráno.

Informácie o jeho príčine neboli bezprostredne známe, dodáva APA. Trojposchodový domov dôchodcov vlastní milánsky magistrát a funguje od roku 1955. Nachádza sa v južnej časti mesta a je určený pre 210 osôb. V noci na piatok sa tam nachádzalo 173 ľudí trpiacich predovšetkým Alzheimerovou chorobou. Na miesto nešťastia prišiel aj starosta Milána Giusepe Sala, ktorý hovoril so zasahujúcimi záchranármi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies