Belgičania si budú môcť kúpiť ochranné rúška v supermarketoch

NETKY.SK • 5 Máj 2020, 14:16 • 2 min
Belgičania si budú môcť kúpiť ochranné rúška v supermarketoch

BRUSEL - Belgické úrady očakávali, že v priebehu tohto týždňa dôjde k prekročeniu osemtisícovej hranice obetí na chorobu Covid-19. Stalo sa tak už v priebehu pondelka, keď na nový typ koronavírusu zomrelo ďalších 97 pacientov, čo znamená, že krajina od vypuknutia nákazy eviduje 8016 úmrtí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Situácia v Belgicku

Za posledných 24 hodín bolo hlásených 242 nových potvrdených prípadov nakazených a celkový počet prípadov sa tak v Belgicku zvýšil na 50 509. Dnes ráno sa v nemocniciach nachádzalo 3082 pacientov nakazených novým koronavírusom, z čoho 646 bolo na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

 

img

 

Ako tovar v obchode s potravinami 

Televízna stanica RTBF v utorok upozornila, že v súvislosti s prvou etapou uvoľňovania ochranných opatrení, ktorá sa začala v pondelok 4. mája, by všetci občania mali mať možnosť zakúpiť si ochranné masky, ktoré už budú môcť vyhľadať aj v supermarketoch.

 

Ich nosenie je totiž povinné v prostriedkoch verejnej dopravy a ľudia ich používajú aj pri styku s úradmi, v čakárňach pri návšteve u lekára a pri ďalších príležitostiach. Kvôli ich nedostatku v lekárňach boli ochranné masky vyhradené predovšetkým pre zdravotnícky personál, policajtov a pre úradné potreby.

 

img

 

Podpora výroby 

Federálna vláda odobrila návrh na zníženie dane z pridanej hodnoty (DPH) na ochranné masky z 21 na 6%, čo platí už od pondelka, aby podporila ich výrobu a dostupnosť v širšom spoločenskom meradle.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies