K posteli patria aj dôležité detaily

NETKY.SK • 28 September 2021, 08:05 • 2 min
K posteli patria aj dôležité detaily

Zvyknete pred spaním čítať alebo potrebujete priestor, kde by ste si uložili nejaké predmety? Na podobné účely využijete nočný stolík, pretože vám poskytuje plochu, ktorú môžeme použiť na umiestnenie lampy. Súčasťou nočného stolíka sú aj zásuvky, ktoré môžete použiť na odloženie kníh alebo iných predmetov. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemnostiam s nedostatkom miesta, tak zvoľte priestrannejší stolík, do ktorého sa zmestia všetky potrebné predmety.

slovakia

left justify in out

Nočný stolík s úložnou plochou
Otázkou výberu nočného stolíka je taktiež vhodný dizajn, ktorý hrá dôležitú úlohu pre pocit pohodlia a harmónie. Zohľadnite tvar, farbu a materiál, z ktorého bude stolík vyrobený. Podľa svojho osobného vkusu máte pri kúpe nočného stolíka veľa možností rôznorodých štýlov a dizajnových spracovaní. Ak vám nevyhovuje minimalizmus, tak môžete staviť na výrazný retro prvok, ktorý bude zároveň pôsobiť vkusne a zaujímavo. Populárny je futuristický štýl, ktorý môžete čoraz častejšie vidieť i v modernej spálni. Zabudnite na tmavé odtiene a vrhnite sa na svetlé farby, ktoré sú svieže a energické. Štýlový nočný stolík by mal byť vyrobený z dreva, keďže tento prírodný materiál má veľa výhod.

 

img
 

Vhodný tvar
Ďalším bodom je aj výber správneho tvaru. Ak vás nezaujal tradičný štvorhranný stolík, tak máte na výber stolík so štvorcovou alebo obdĺžnikovou plochou. Veľmi zaujímavým dojmom pôsobí okrúhly nočný stolík, ktorý je zároveň modernou dekoráciou. Menej častým modelom je nočný stolík s hranatou plochou.Každý si tak v tejto bohatej ponuke môže nájsť tvar, ktorý mu najviac vyhovuje.

K posteli patrí aj kvalitný matrac
Zdravý a príjemný spánok závisí od pohodlného a správneho matraca, ktorý sa postará o oporu pre vaše telo. Keďže ide o väčšiu investíciu, tak ani pri jeho kúpe sa neoplatí šetriť. Priemerná životnosť kvalitného matraca je zhruba 7 rokov, čo by ste rozhodne nemali podceniť. Dôležitý je význam matraca pre náš zdravý spánok a dobré držanie tela. Dnes už dokážete tiež vybrať matrac pre alergikov alebo ľudí, ktorí majú špeciálne potreby.

 

Populárne sú matrace z prírodných materiálov, ktoré neobsahujú žiadne syntetické a umelé látky. Kvalitný prírodný matrac je vhodný pre naše telo počas celej noci, pretože poskytuje lepšiu termoreguláciu. Ak máte alergie na rôzne syntetické látky, tak by ste si mali vybrať matrac z prírodného materiálu. Jednou z možností je aj BIO matrac, ktorý nemusí byť vytvorený len z prírodných materiálov. Jeho výroba však prebieha v súlade s ekologickými štandardmi a normami.

Osvetlenie vďaka lampičke
Pokiaľ potrebujete v spálni dostatok svetla na čítanie, tak oceníte lampičku, ktorú si môžete umiestniť na nočný stolík. Potrebujete príjemné a dostatočne silné svetlo, ktoré vás však nebude príliš oslňovať. Výber vhodnej lampičky si potrebujete dopredu rozmyslieť. Prvoradá je jej funkcia a osvetlenie, dizajn je na druhom mieste. Nočný stolík by nemal byť príliš nízky, aby ste sa nemuseli naťahovať za lampičkou.

 

img

Spálňa je pre nás miestom, kde si chodíme oddýchnuť a chceme sa v nej kvalitne vyspať. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemnostiam, ktoré by mohli ovplyvniť kvalitu vášho spánku, tak si dajte pozor na výber vhodného matraca, ktorý je zárukou pohodlia. Súčasťou spálne je aj nočný stolík, ktorý slúži na uloženie potrebných predmetov, ako je napríklad lampa, kniha alebo okuliare na čítanie. Nemusíte sa vyhýbať ani dekoráciám, ktoré celú spálňu spríjemnia a postarajú sa o útulnú atmosféru počas relaxácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies