VIDEO: Pri výbuchu vo vodnej elektrárni v Taliansku zahynuli najmenej štyria ľudia

NETKY.SK • 10 Apríl 2024, 06:50 • 2 min
VIDEO: Pri výbuchu vo vodnej elektrárni v Taliansku zahynuli najmenej štyria ľudia

BOLOGNA - Výbuch vo vodnej elektrárni Bargi v Taliansku blízko Bologni má najmenej štyri obete, uviedli úrady. Hasiči majú pre dym a vysoké teploty ťažkosti dostať sa na miesto nehody, ktoré sa nachádza asi 30 metrov pod zemou.

slovakia

left justify in out

Už skôr talianske médiá oznámili, že štyria ľudia utrpeli ťažké popáleniny a šesť ľudí je nezvestných, údaje z rôznych zdrojov sa však rozchádzajú. Na mieste zasahujú desiatky hasičov a záchranné zložky vrátane troch vrtuľníkov.

Podľa zdrojov agentúry ANSA výbuch nastal okolo 15.00 h pri priehrade Suviana v hĺbke asi 30 metrov. La Repubblica píše o výbuchu v generátore napojenom na turbínu. Zranenia utrpeli zamestnanci, ktorí na mieste pracovali. Príčiny nešťastia nie sú zatiaľ jasné, priehrada ostala nepoškodená. Elektráreň teraz odpojili od siete.

„Zdá sa, že na deviatom podzemnom podlaží vypukol požiar. Elektráreň je pod hladinou jazera, v hĺbke asi 30 metrov. Štyroch vážne zranených ľudí odviezli, ďalší sú stále vo vnútri závodu. Sú to technici firmy Enel alebo zmluvnej spoločnosti," uviedol starosta neďalekej obce Camugnano Marco Masinara.

Jazero Suviana vzniklo výstavbou priehrady v rokoch 1928 až 1932. Leží v Apeninách v nadmorskej výške necelých 500 metrov, má rozlohu 1,5 štvorcového kilometra. Elektráreň tam postavili v roku 1975, prečerpáva vodu medzi jazerami Suviana a Brasimone, uvádza sa v profile zariadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: EPA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies