V Sýrii zahynula Američanka, bojovala na strane opozície

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 07:53 • 2 min
V Sýrii zahynula Američanka, bojovala na strane opozície

DAMASK - Tridsaťtriročná Američanka Nicole Lynn Mansfiedová, ktorá konvertovala na islam, prišla o život počas bojov v občianskej vojne v Sýrii. S odvolaním sa na zdroje jej rodiny o tom dnes informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Som zničená," uviedla teta obete Monica Mansfieldová. Ako spresnila, o smrti jej netere, ktorá pochádzala z mesta Flint v americkom štátne Michigan, ju informoval Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) vo štvrtok popoludní miestneho času.

Monica Mansfieldová ďalej podľa agentúry AP spresnila, že Nicole sa pred niekoľkými rokmi vydala za arabského imigranta a konvertovala na islam; neskôr sa však s manželom rozviedla.

Správy sýrskych médií hovoria, že Nicole Mansfieldová a dvaja ďalší Západniari, ktorí zahynuli s ňou, patrili do radov bojovníkov sýrskej opozície, ktorá sa snaží zvrhnúť režim tamojšieho prezidenta Bašára Asada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies