Robert Fico predpovedá mohutné zatýkanie!

NETKY.SK • 17 September 2021, 11:24 • 2 min
Robert Fico predpovedá mohutné zatýkanie!

Koalícia podľa strany Smer-SD stále bojkotuje odvolávanie Romana Mikulca a kryje tak jeho prešľapy. Fico však avizuje veľké zvraty a zatýkanie vplyvných ľudí.

slovakia

left justify in out

"Je neakceptovateľné, aby NR úmyselne odmietala rokovať o situácii v rezorte vnútra. Podľa nás nejde o žiadnu vojnu policajtov. Ide o prípad hrubého zneužívania právomoci verejného činiteľa zo strany elitných vyšetrovateľov NAKA," povedal Fico na tlačovej besede. "Sú to ohavnosti."

 

 

"Predovšetkým ministrovi vnútra vyčítame, že riadi a vie o zločinoch, ktoré páchajú vyšetrovatelia NAKA len preto, aby likvidovali opozíciu a predovšetkým predstaviteľov stany Smer-SD."

 

Podľa Fica už rok predkladajú dôkazy. O Mikulcovi sa vyjadril, že už mal už dávno odstúpiť z funkcie. "Rok tu tvrdíme to isté. Minister vnútra spolu s Lipšicom a Matovičom riadia krivenie spravodlivosti v neprospech opozície. Nevinní ľudia sedia vo väzbe."

 

Fico tvrdí, že koalícia neustále znemožňuje odvolávanie Romana Mikulca z funkcie. "Dejú sa strašné veci!"

 

O Mikulcovom odvolávaní chcú rokovať v čo najkratšom čase. Majú právo na zvolanie schôdze do 7 dní. Podľa Fica radšej stiahnu 3 podané návrhy s tým, že chcú urýchliť schôdzu na odvoávanie Mikulca. "Je nám ľúto, že včera poslanci okolo Pellegriniho stiahli odvolávanie Kolíkovej."

 

Robert Fico získal 31 podpisov poslancov národnej rady. Žiadajú o zvolanie mimoriadnej schôdze o návrhu vyslovenia nedôvery Mikulcovi.

 

"Na konci dňa pôjde do basy Žilinka, Konečný, všetkých pozatvárajú a bude konečne pokoj a Matovič si bude môcť utrieť ruky."

 

Vyšetrovatelia NAKA podľa Fica krivili meno opozície na príkaz ministra vnútra. Dokonca podľa neho zariadili, aby nad prípadom dozoroval Daniel Lipšic. "Lebo vedeli, že Lipšic podpíše aj trest smrti, keď k tomu dôjde."

 

"To sú veci, ktorým jednoducho neveríte. Tie veci potvrdzujú, že vyšetrovatelia priamo komunikovali so Zemanom."

 

"Priamo vyšetrovatelia NAKA dávali inštrukcie Zemanovi." Mikulec podľa neho o všetom vedel, vyplýva to z prepisu ich rozhovru: "Nám hovorí minister, že ich treba zastaviť." To je podľa Fica "dôkaz nad dôkazy".

 

Vyšetrovatelia vedeli, že keď budú potrebovať vymyslené výpovede, urobí to pre nich Zeman a Petrov. Minister vnútra je v prepisoch vykreslený ako človek, ktorý to celé riadil. Fico sa chystá prečítať celé uznesenie verejne.

 

Fico taktiež skritizoval Mikulca za údajné zasahovanie do vyšetrovania káuz, napríklad pri obvinení exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.

 

"Za týchto okolností sa nedá čakať do októbra!" Podľa neho hrozia putá Žilinkovi, Konečnému, Lipšicovi aj Matovičovi. "Sú v kúte, že môžu ísť už len na doraz."

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona