Prehliadky na Bojnickom zámku priblížia šľachtické Vianoce

NETKY.SK • 26 November 2022, 10:0 • 2 min
Prehliadky na Bojnickom zámku priblížia šľachtické Vianoce

BOJNICE - Vône, chute a zvyky šľachtických Vianoc spoznajú návštevníci Bojnického zámku na podujatí Vianoce na zámku. Prehliadky vyzdobených priestorov si budú môcť pozrieť od 14. decembra až do 8. januára 2023. TASR o tom informovala PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

slovakia

left justify in out

"SNM - Múzeum Bojnice pozýva návštevníkov nahliadnuť k vianočnému stolu Jána Pálffyho, Matúša Čáka Trenčianskeho i Jána Korvína. V sprievode zámockého lektora sa pozrú, v akej spoločnosti trávili sviatky Pálffyovci, a spoznajú aj atmosféru príprav štedrovečerného stolovania u Thurzovcov," priblížila Gordíková. Priestory Bojnického zámku podľa nej doplnia počas decembra vianočné stromčeky, dobové dekorácie aj štylizované ukážky stolovania.

 

img

 

"Atmosféru podčiarknu zvukové obohatenia a vône nesúce sa slávnostne vyzdobeným zámkom. K výzdobe prispejú ručne robenými ozdobami a dekoráciami aj deti zo Špeciálnej materskej školy v Prievidzi a žiaci autistických tried Spojenej školy internátnej v Prievidzi," doplnila. Lektorované prehliadky vianočne vyzdobeného zámku bude môcť verejnosť navštíviť vždy od stredy do nedele od 10.00 h do 15.00 h. Múzeum bude zatvorené 24. a 25. decembra, ako i 1. januára 2023.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona