Prieskum to povedal za nás: Toto si najviac na Valentína prajú slovenské ženy a muži!

NETKY.SK • 13 Február 2019, 12:08 • 2 min
Prieskum to povedal za nás: Toto si najviac na Valentína prajú slovenské ženy a muži!

Oslavujete so svojimi polovičkami Valentína? Ak stále neviete, čím ich potešiť, možno vás inšpirujeme!

slovakia

left justify in out

Názory na sviatok sv. Valentína sa v našich zemepisných šírkach rôznia. Hoci sa k nám jeho komerčné poňatie snaží zo „západu“ pretlačiť za každú cenu, mnohí ostávajú skeptickí a považujú ho za obyčajný marketing inšpirovaný Amerikou.

 

img

 

Pravda je však trošku iná. Viete, kto bol sv. Valentín? Bol to Európan, konkrétne taliansky kňaz, ktorý žil v 3. storočí. V tomto čase vládol cisár Claudi. Ten vydal nekompromisný dekrét zakazujúci sobáše všetkým rímskym vojakom. Ženy a rodiny by ich totiž vraj rozptyľovali a oni by tak nedokázali oddane bojovať. Valentín však všetkých zaľúbencov aj napriek zákazu tajne sobášil. Keď to zistil cisár, kňaza uväznil a odsúdil na smrť. Počas svojho pobytu za mrežami sa ale Valentín stihol zamilovať do dcéry jedného z dozorcov a pred smrťou jej napísal zamilovaný list. Popravili ho 14. februára v roku 296. Tento deň následne pápež Gelasius oficiálne vyhlásil za sviatok zaľúbených.

 

Ako je to teda s Valentínom na Slovensku a čo od svojich polovičiek očakávame? To ozrejmil prieskum analytikov z Picodi. Ten ukázal, že až 66 percent Slovákov Valentína oslavuje. Na darčeky minieme priemerne 57 eur, pričom viac peňazí do svojich lások investujú muži.

 

img

 

Ženy si zo všetkého najviac vážia čas strávený s partnerom (57% opýtaných), ktorý je pre nich podstatnejší ako materiálne veci. Ak by ste ich ale predsa chceli niečím obdarovať, najviac sa potešia sladkostiam (51%), kvetom (47%), šperkom (32%), darčekovým poukazom (32%) a plyšovým hračkám (26%). Najmenšiu radosť nežnému pohlaviu urobia produkty do domácnosti (42%), peniaze (40%), elektronika (32%) a Valentínska pohľadnica (26%).

 

img

 

A ako je to s mužmi? Tí si na dary rovnako potrpia minimálne. Až 56 percent mužov totiž túži len po spoločne strávenom čase, ktorý pokojne vymení za materiálne statky. Ak by sa ale mali vyjadriť k tomu, aký darček by im urobil radosť, bola by to elektronika (41%), parfumy (32%), oblečenie (31%), sladkosti (28%). A tomuto sa radšej vyhnite, dámy. Valentínska pohľadnica (52%), plyšová hračka (49%), spodné prádlo (48%), peniaze (44%) či produkty do domácnosti (27%) vašim chlapom úsmev na tvári nevyčaria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies