Steinmeier na bezpečnostnej konferencii v Mníchove varoval pred temnými časmi

NETKY.SK • 14 Február 2020, 17:40 • 2 min
Steinmeier na bezpečnostnej konferencii v Mníchove varoval pred temnými časmi

MNÍCHOV - Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier v piatok otvoril 56. Mníchovskú bezpečnostnú konferenciu varovaním, že svetová politika smeruje k "temným obdobiam" a kriticky sa vyjadril na adresu Spojených štátov, Číny a Ruska. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

slovakia

left justify in out

Svetový mier

"Práve sme svedkami čoraz ničivejšej dynamiky vo svetovej politike. Od cieľa medzinárodnej spolupráce zameraného na vytvorenie mierového sveta sa rok čo rok vzďaľujeme," uviedol Steinmeier na úvod bezpečnostnej konferencie.

 

Súčasný návrat k národným záujmom vedie podľa Steinmeiera medzinárodné spoločenstvo "do slepej uličky, do temných období".

 

 

Zodpovednosť za súdržnosť EÚ

Steinmeier sa kriticky vyjadril ku konaniu Ruska a Číny a dodal, že "náš najbližší spojenec, Spojené štáty, za súčasného vedenia samé odmietajú myšlienku o medzinárodnom spoločenstve".

 

Nemecký prezident takisto povedal, že jeho krajina musí prevziať zodpovednosť za súdržnosť Európskej únie. Takisto pripomenul potrebu vyšších výdavkov na obranu a význam Severoatlantickej aliancie pre Európu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona