V Soči padol rekord, šesťkrát patrili stupne jednej krajine

NETKY.SK • 20 Február 2014, 14:15 • 2 min
V Soči padol rekord, šesťkrát patrili stupne jednej krajine

ČERVENÁ POĽANA - Doterajší rekord s piatimi prípadmi patril Innsbrucku 1964.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Už šesťkrát sa na zimných olympijských hrách 2014 stalo, že všetky miesta na pódiu uzurpovali pretekári z jednej krajiny. A vždy to bolo buď v rýchlokorčuliarskej Adler aréne, alebo v Parku extrémnych športov Roza Chutor. Ide o nový rekord v histórii ZOH, ten doterajší s piatimi prípadmi patril Innsbrucku 1964.

 

V Soči štyrikrát nepustili nikoho iného na stupne pre víťazov holandskí rýchlokorčuliari - trikrát muži (10 000, 5000 a 500 m) a raz ženy (1500 m), raz Američania v mužskom slopestyle akrobatických lyžiarov. Šiesty dokonalý triumf jednej krajiny nastal vo štvrtok v nevyspytateľnej disciplíne skikrose akrobatických lyžiarov, ktorý je v programe ZOH iba druhý raz. Veľké finále bolo súbojom troch Francúzov proti Kanaďanovi Bradymu Lemanovi, ktorý ale nezúročil výhodu červeného dresu s právom výberu miesta na štarte - reagoval najpomalšie a potom v súboji o lepšiu pozíciu spadol. Francúzi si potom podelili medaily: zlato patrí Jeanovi-Frédéricovi Chapuisovi, striebro Arnaudovi Bovolentovi a bronz Jonathanovi Midolovi. 


"Získať všetky medaily s chlapcami z tímu, to je ako sen. Včera sme o tom žartovali, dnes sa to splnilo. Dokonalé. Nemali sme nijakú stratégiu, mimo svahu sme priatelia, ale na ňom súperi, každý išiel sám za seba," komentoval úradujúci majster sveta Chapuis. 

 

Informácie pochádzajú zo spravodajského systému ZOH 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies