Stalo sa, keď sa modlili

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 07:15 • 2 min
Stalo sa, keď sa modlili

Ak sa niekto modlí a je sklamaný z toho, že nič výnimočné nenastalo, mal by zvážiť, ku komu sa modlí.

slovakia

left justify in out

Adresát
Najväčšia prekážka, ktorá hatá aj ten najlepší plán, je nevera. Ktokoľvek sa modlí, nesmie pochybovať o existencii Boha. Nesmie sa modliť neurčito so slovami: „Bože, Budha alebo ako sa vlastne voláš."


Nie, prihováranie sa k Bohu musí byť konkrétne zacielené. Veď ani list sa neposiela neurčitému adresátovi, ani telefonát sa neuskutočňuje náhodnou kombináciou čísel a následným čakaním, kto asi na druhej strane zdvihne a pozdraví.


Boh, ku ktorému má človek jedinečný prístup, má takú moc, ktorá sa ani miliardou slov nedá opísať. Má pod kontrolou viditeľný aj neviditeľný svet, má zrátaný počet vlasov na každej hlave, a než sa stihne zrodiť myšlienka, On ju už vopred pozná. Áno, k takémuto Bohu sa má modliť.


Nedostatok
Založil kresťanskú školu a darilo sa jej. Bol jej riaditeľom, a preto mu neuniklo nič, čo chýbalo. Mal víziu, že by bolo dobré rozšíriť inštitúciu o ďalšiu budovu. Uvedomoval si však, že na čosi také bude jednoznačne potrebovať vyšší finančný obnos. Po zrátaní a dlhom zvažovaní, sa potrebná suma zaokrúhlila na 7000 dolárov. Modlil sa a veril.


V jedno popoludnie do riaditeľskej kancelárie vstúpil manželský pár. Pozdravil a manželia sa vypytovali, či nie je nejaká oblasť, v ktorej by mohli byť užitoční. Páčila sa im jeho práca, vážili si ju a radi by ho podporili. Riaditeľ im zvestoval o aktuálnom probléme, a akonáhle to dopovedal, manželský pár si vymenil šokovaný pohľad.


„To je neuveriteľné," povedal muž, „my sme sem totiž prišli najmä preto, lebo veríme, že Boh nás poslal, aby sme vám dali toto."


Z vrecka vytiahol obálku, a keď ju riaditeľ roztvoril a nazrel do nej, objavil sumu v hodnote 7000 dolárov.


Tornádo
V apríli roku 1944 jeden prezieravý farmár uvidel, ako sa k majetku zákerne približuje tornádo. Bežal sa skryť. Rovnaký postup použila aj jeho manželka, tri dcéry skryla pod jedálenský stôl a ona sama úpenlivo volala k Bohu o záchranu. Bola to ničivá skaza, a čím viac škodila, tým väčšmi sa žena modlila.


Onedlho strašný zvuk hvízdajúceho vetra stíchol, a tak rodina opatrne vyšla pred dom, aby skontrolovala okolie.


Bieda bola viditeľná. Stodola, ktorá stála nablízku, bola ťažko doničená, elektrické káble boli pod náporom tornáda strhnuté k zemi. Neďaleko domu ležali obrovské duby vyvrátené z koreňov, dokonca aj kostol oproti sa zrútil. Len rodinný dom a každý jeho obyvateľ vyviazol bez najmenšej ujmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies