Občas je to s nami ťažké, lezú nám na nervy veci a aj ľudia a my sa tak snažíme! Toto sú tri typy ľudí, ktorí sú otravní a nespravíme s tým nič, ani keby sme to ako chceli poprieť

NETKY.SK • 21 November 2022, 10:00 • 2 min
Občas je to s nami ťažké, lezú nám na nervy veci a aj ľudia a my sa tak snažíme! Toto sú tri typy ľudí, ktorí sú otravní a nespravíme s tým nič, ani keby sme to ako chceli poprieť

S niektorými ľuďmi je ťažké vychádzať, niektorí sa v našej spoločnosti vyskytnú síce s naším dovolením, ale po krátkom čase by sme najradšej zutekali. Niežeby sme ich nemali radi, pomohli by sme, keby potrebovali, ale niečo nám bráni v tom, aby sme si ich pustili ešte bližšie.

slovakia

left justify in out

Ak to teda mám napísať priamo, všetkému je na vine ich otravnosť, áno, sú otravní! Takých je, prirodzene, viac a zrejme má každý svoj pomyselný zoznam sám, ale aj tak sa pozrieme na nejaké otravné vlastnosti viac ako na iné. Nie, nebudeme na nikoho ukazovať prstom, veď koniec koncov, treba si dávať pozor, aby sme takými neboli aj my sami.

 

Lakomí

 

Pánabeka, niekedy je lepšie ocitnúť sa tvárou v tvár levovi, ako neustále počúvať reči človeka napáchnutého lakomstvom. Taký nehovorí o ničom inom, len o peniazoch, len o tom, ako je všetko drahé. Ako si nič nemôže dovoliť. Ako radšej ani nepôjde k lekárovi, hoci mu priedušky vydávajú taký zvuk, ktorý znie, ako keby ani nebol z tohto sveta. Nie, k lekárovi nepôjde, pretože by priveľa minul. A ktovie, ako by to bolo s liekmi. Koľko by stáli. Radšej si tie peniaze pekne odloží, bude sa starať, aby hŕba bankoviek rástla a rástla a pri srdci ho zahreje pocit víťazstva. Ze ušetril.

 

Sťažujúci sa

 

Mimoriadne skúšajúci nervy sú aj tí, čo sa neustále na niečo sťažujú. Aj keby sa zdalo, že žiaden dôvod nie je, oni si ho vždy nájdu, a ešte aj s radosťou!

Nedajbože, že by sme sa sťažovali my, síce by si nás vypočuli, ale okamžite by len tak z rukáva vysypali vážnejšie problémy, vyhrabali by horšie situácie, lebo nie je predsa možné, aby ich niekto predbehol v tom, v čom sú takí dobrí. A sú aj takí, povedzme zdatnejší sťažovatelia, ktorí ani dohovoriť nenechajú, lebo sa nevedia dočkať toho, ako povedia, čo majú na srdci.

 

Nesústredení

 

Predstavte si, že s niekým sedíte v kaviarni, je to ktosi blízky, veď inak by ste čas nestrácali. Tešíte sa, ako rozpoviete všetko, čo máte nové, ako si pospomínate na situácie, o ktorých ste dotyčnému doteraz nepovedali, lebo príležitosť na stretnutie nebola a napísať to do chatu ste nechceli.

A tak sa usmievate od ucha k uchu, nadychujete sa, ale zatiaľ čo vy ste plne v prítomnosti, aj fyzicky aj duševne, ten druhý vás nevníma. Má totiž plné ruky práce, sústreďuje sa na displej telefónu, odpovedá na správy, smeje sa na vtipných statusoch a vy máte chuť zakričať, že ak by ste sa chceli rozprávať sami so sebou, nemuseli ste ani päty z domu vystrčiť.

A najlepšie je, ak to nesústredený ešte celé prifarbí vetou:

„Prepáč, ale konečne mám čas odpísať, tak odpisujem.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies