Scrabble prichádza s novou verziou! Stane sa tak zaujímavejšou pre mladšiu generáciu?

NETKY.SK • 10 Apríl 2024, 13:30 • 2 min
Scrabble prichádza s novou verziou! Stane sa tak zaujímavejšou pre mladšiu generáciu?

Hra, ktorá existuje už viac ako 75 rokov bude mať novú verziu. Stane sa tak zaujímavejšou pre mladšiu generáciu, pre ktorú môže byť aktuálna verzia mierne ťažká.

slovakia

left justify in out

Scrabble Together bude obsahovať obojstrannú tabuľu Scrabble. Jedna strana umožňuje hrať pôvodnú verziu, zatiaľ čo druhá strana ponúka novú hru, v ktorej môžu hráči spolupracovať. Obsahuje aj pomocné karty, ktoré môžu hráči použiť na vymýšľanie slov. Táto verzia hry má byť menšou časovou investíciou, ako aj menej súťaživou. Namiesto súťaženia tak hráči spolupracujú pri plnení cieľových kariet a v prípade potreby pomoci sú k dispozícii pomocné karty.

Podľa Raya Adlera, viceprezidenta a globálneho vedúceho oddelenia hier spoločnosti Mattel, bolo cieľom hry Scrabble Together urobiť ju interaktívnejšou. "Scrabble skutočne obstál v skúške času ako jedna z najpopulárnejších stolových hier v histórii a my chceme zabezpečiť, aby hra bola aj naďalej inkluzívna pre všetkých hráčov," povedal. "Pre všetkých, ktorí si myslia, že slovné hry nie sú pre nich, alebo sa cítili trochu vystrašení klasickou hrou, je Scrabble Together Mode ideálnou voľbou."

Hra Scrabble Together bude dostupná v celej Európe. Nebude včak dostupná v Spojených štátoch, nakoľko tam Mattel nevlastní licenciu.

Hoci ide o prvú väčšiu zmenu vzhľadu hracej dosky Scrabble, hra pravidelne pridáva nové slová do svojho oficiálneho slovníka, aby držala krok s vývojom anglického jazyka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: CNN, Fast Company, Foto: CNN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies