V Slovane vládne po postupe cez Balzan veľká spokojnosť, všetci sa tešia na Rapid

NETKY.SK • 3 August 2018, 09:59 • 2 min
V Slovane vládne po postupe cez Balzan veľká spokojnosť, všetci sa tešia na Rapid

Bratislava - Futbalisti Slovana Bratislava odvrátili v Európskej lige UEFA 2018/2019 blamáž a postúpili do 3. predkola. Vo štvrtok na Pasienkoch v odvete 2. predkola zdolali maltský FC Balzan 3:1 a zmazali tak manko po prehre 1:2 z ihriska súpera.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sa v boji o play off stretnú s rakúskym Rapidom Viedeň, v prvom stretnutí nastúpia doma vo štvrtok 9. augusta (21.05 h.), odveta vo Viedni je na programe vo štvrtok 16. augusta (20.30).

 

Slovan potvrdil pozíciu favorita najmä v prvom polčase, v ňom Malťanov zavrel na ich polovici, no využil z množstva šancí len jednu po zásahu chorvátskeho útočníka Aleksandara Čavriča. V druhom dejstve už stratil veľkú suverenitu a dosť hazardoval, navyše Čavrič nepremenil penaltu. Dva pekné góly slovinského útočníka Andraža Šporara zo 70. a 71. minúty mohli domácich upokojiť, no tí sa zo stavom 3:0 akoby príliš uspokojili a inkasovali po priamom kope Brazílčana Cadua. V závere hral Balzan vabank, Slovan odolal a Moha v posledných sekundách ešte nevyužil obrovskú šancu na 4:1.

 

"Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Čavrič išiel sám na brankára, nedal gól, ale nepribrzdilo nás to v aktivite. Z ďalšej šance sme sa už ujali vedenia. Mali sme aj ďalšie možnosti skórovať, hoci aj súper z ojedinelej situácie trafil žrď. Vedeli sme, že budú hrať takto na brejky a čakať na prípadné šance. Pred druhým polčasom som mužstvo nabádal, aby sme pokračovali v aktivite. To, čo sa nám nedarilo na Malte, teda prekonať obranný val na súpera, sme dokázali," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Slovana Martin Ševela. 

 

"Sme spokojní, s týmto sme išli do zápasu, aby sme vyhrali a postúpili do ďalšieho kola. Podarilo sa. Vedeli sme, čo chceme. Museli sme dať rýchly gól, čo sa aj stalo a v druhom polčase sme pridali ďalšie góly. Boli tam na konci emócie, ale nič vážne, to patrí k tomu. Rapid bude mať vyššiu kvalitu. Tešíme sa, bude to také derby, je to blízko seba. Určite príde veľa ľudí, bude to prestížny zápas," povedal v mixzóne brankár Michal Šulla.

 

Rekordný slovenský majster v 1. predkole vyradil moldavský Orhei po výhrach vonku 4:2 a doma 5:0, teraz má tak istotu najmenej ďalších dvoch zápasov v EL.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies