Ponorka vie partnerov dohnať k rozchodu: Tráviť čas oddelene môže byť pre váš vzťah skutočne prospešné

NETKY.SK • 2 Január 2024, 16:40 • 2 min
Ponorka vie partnerov dohnať k rozchodu: Tráviť čas oddelene môže byť pre váš vzťah skutočne prospešné

Byť vo vzťahu znamená smiať sa, maznať sa, podnikať dobrodružstvá, robiť nejaké bláznivé veci a ešte viac sa smiať so svojím partnerom. Stávate sa súčasťou duše toho druhého a cítite sa tak. Príde vám prirodzené chcieť tráviť čo najviac času so svojím partnerom, pretože keď s ním nie ste, máte pocit, že vám niečo chýba.

slovakia

left justify in out

Ale je tu jedna vec, ktorú by ste mali mať na pamäti, a to je to, že trávenie príliš veľa času spolu môže skutočne zničiť váš vzťah.

Na prvý pohľad to môže znieť absurdne, no je to tak.

Pocit samozrejmosti

Keď spolu trávite priveľa času, už si nenechávate priestor na to, aby ste si navzájom chýbali alebo, čo je horšie, začnete sa brať ako samozrejmosť.

Keď viete, že s partnerom môžete byť 24/7, nevážite si to tak veľmi ako predtým.

Príznaky obsesie

Keď s niekým trávite priveľa času, stane sa doslova vaším svetom - vašou pomyselnou bublinkou. Vie to byť veľmi nebezpečné, pretože ak táto bublina praskne, nemusí vám veľa zostať.

Častým príznakom takejto obsesie je, že už nevenujete toľko pozornosti tomu, čo sa deje mimo vášho partnerského mikrosveta, pretože ste tak uchvátený partnerom a cítite sa príliš pohodlne. Už sa toľko nevenujete svojím vášňam alebo objavovaniu niečoho nového, čo je nevyhnutné pre každú bytosť a najmä vzťahy.

Ďalším príznakom je zanedbávanie svojich blízkych - rodiny a priateľov. Trávite skrátka priveľa času so svojou polovičkou, čo napokon vystrelí aj do takýchto dôsledkov.

Čas strávený s partnerom by mal byť vždy voľbou, nie povinnosťou.

Sebarozvoj na odchode

Veľmi často sa stáva, že ak spolu pár trávi prehnane veľa času, príliš si na seba zvyknú. Až tak, že nedokážu prežiť ani chvíľu bez toho, aby sa nezamýšľali nad tým, čo ten druhý robí. Zostávajú spolu keď môžu...

Ak sú v práci alebo niečo robia, pokračujú v komunikácii cez textové správy alebo telefonovanie. Ak druhá osoba neodpovedá okamžite, často to zájde až do žiarlivosti a hnevu pre nedostatok interakcie, aj keď je to len na chvíľu.

Tým sa však eliminuje akákoľvek šanca na sebarozvoj, čas pre seba, či samotné rozvíjanie v zamestnaní.

Ak zanedbávate prácu, domácnosť, priateľov, rodinu, či povinnosti, je to takisto znak toho, že spolu trávite príliš veľa času.

 

Vyčerpané témy na rozhovor

Ďalším faktorom môže byť práve komunikačná bariéra. Keď vám dochádzajú témy na rozhovor, vie to znamenať postupnú krízu vo vzťahu.

Ak chodíte do rovnakých reštaurácií, pozeráte spolu každý film a trávite spolu všetok svoj voľný čas, o čom sa budete rozprávať?

Samozrejme, vždy sú tu aktuálne udalosti a vaše plány do budúcnosti, ale niekedy je fajn stráviť nejaký čas oddelene, len aby ste získali ten pocit vzrušenia, aby ste ich doplnili o niečo vtipné, čo sa stalo.

Čo ak žijete spolu?

Bez ohľadu na to, či ste sa spolu nedávno presťahovali alebo už nejaký čas zdieľate spoločný dom , možno máte pocit, že potrebujete viac nezávislosti. Aj keď môžete zdieľať všetko až po svoje financie , stále existujú spôsoby, ako zostať v spojení so sebou a zachovať si svoju autonómiu. Tu je niekoľko vecí, ktoré môžete urobiť:

Mať dosť času pre seba: Urobte si čas pre seba, či už idete na prechádzku, máte kúpeľný deň alebo si leňošiť pred televízorom. Pomôže vám to prekalibrovať sa, sústrediť sa na chvíľu na svoje vlastné blaho a vidieť veci jasnejšie.

Majte koníčky, ktoré robíte oddelene: Hoci zdieľanie s partnerom je veľmi zábavné, je dobré mať niečo pre seba. To môže byť vaša vec, ktorá zvýši vašu sebadôveru a stane sa veľkou súčasťou vašej nezávislej identity.

Udržiavajte si priateľstvá, ktoré ste mali predtým, a spoznávajte nových ľudí sami: Priatelia mnohých ľudí sa stanú aj priateľmi ich partnera. Aj keď je to úplne normálne, zachovajte si určitý stupeň nezávislosti socializáciou bez vášho partnera.

Neponáhľajte sa

Chýbať niekomu je v skutočnosti celkom dobré znamenie, že ho milujete. 

Nehovoriac o tom, že opätovné stretnutie po nejakom čase strávenom oddelene je vždy skvelý pocit. To, že spolu trávite každú sekundu znamená, že už neviete, aké to je, keď nie sú nablízku, a preto bude oveľa ťažšie zvládnuť každé odlúčenie.

Každý vzťah sa dostane do bodu, keď už nie je nič nové, ale to nemusí byť nevyhnutne zlá vec. Je to zlé len vtedy, ak sa tam dostanete a necítite sa pohodlne – len sa nudíte. Preto by ste to nemali uponáhľať. Urobte si čas, aby ste sa navzájom spoznali a vstúpili do života toho druhého. Týmto spôsobom si zrazu neuvedomíte, že ste príliš hlboko na to, aby ste mohli ľahko urobiť zmenu.

Zdroje:

https://herway.net/8-ways-spending-too-much-time-together-will-fuck-up-your-relationship/

https://www.lovearoundme.com/blog/too-much-time-together-leads-to-an-unhealthy-relationship.html

https://pizzabottle.com/38948-38948/

https://www.lovetopivot.com/can-spending-time-ruin-help-relationship-keep-alive-problems-solutions-retreat/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: Shutterstock
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies