V Sade Janka Kráľa sa prenesieme v čase nazad - do Bratislavy sa vracia dobový piknik

NETKY.SK • 26 Jún 2023, 19:15 • 2 min
V Sade Janka Kráľa sa prenesieme v čase nazad - do Bratislavy sa vracia dobový piknik

Aké by to bolo – ocitnúť sa znovu v prvorepublikových časoch, nadýchnuť sa tej atmosféry, obdivovať vtedajšiu elegantnú módu, zatancovať si pri skvelej energickej swingovej hudbe alebo si len jednoducho užiť piknik v tráve v peknom počasí?

slovakia

left justify in out

To všetko môžu zažiť Bratislavčania v sobotu 1. júla v Sade Janka Kráľa, kam sa znovu vracia obľúbený a štýlový Bratislavský dobový piknik. Do elegantných minulých čias prvej polovice 19. storočia návštevníkov vtiahne dobová hudba, móda, šperky, výborné kapely, pochúťky, a ďalšie sprievodné akcie.

 

img

 

Piknik pre všetkých milovníkov živej histórie sa začína o 13-tej hodine, trvať bude až do večerných hodín. Do tanca, alebo príjemného počúvania vám budú hrať dychový komorný C. a k. orchester, SwinGang a Fats Jazz Band pod vedením jedného z našich najlepších klaviristov Ladislava Fančoviča, zameraný na pôvodnú hot-jazzovú a swingovú hudbu.

 

Módna prehliadka, ktorá vždy býva ťahákom podujatia sa tentoraz bude niesť v podobe prvorepublikovej módy Marie Létalovej a určite sa budete mať na čo pozerať! Zapojiť sa môžete do tanečného workshopu s B-Swing, bude tiež príležitosť zahrať si dobové hry, skúsiť maľovanie na plátno.

 

 

img

 

Počas minulých ročníkov v sade ožilo napríklad klasické pánske holičstvo, hrali sa legendárne hlinené guľôčky, pila sa káva z termosiek, ľudia si vychutnávali relax v originálnych dobocýh kulisách. Inak tomu určite nebude ani tento rok.

V príjemnej piknikovej atmosfére pod korunami stromov parku budete môcť obdivovať ukážky dobových remesiel, ozdobiť sa originálnymi hand-made výrobkami a šperkami, či ochutnať niektoré z retro-pochúťok, napríklad typickú prešporskú štrúdľu.

 

img

 

Dámy, pohľadajte teda v skriniach najväčšie klobúky, niečo štýlové a výnimočné, čo čakalo práve na túto príležitosť, vezmite deku, košík a vydajte sa na najlepší piknik sezóny!

 

Podujatie pod záštitou MC Bratislava-Petržalka moderuje Norman Šáro, je súčasťou Kultúrneho leta v Petržalke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies