VIDEO Za boj proti klimatickým zmenám demonštrujú už aj britskí študenti, vláde sa to nepáči

NETKY.SK • 15 Február 2019, 16:18 • 2 min
VIDEO Za boj proti klimatickým zmenám demonštrujú už aj britskí študenti, vláde sa to nepáči

LONDÝN - Tisíce britských študentov vo viacerých mestách po celej krajine sa v piatok namiesto vyučovania vybrali na demonštrácie za boj proti klimatickým zmenám.

slovakia

left justify in out

Proti nečinnosti svojich vlád v boji proti globálnemu otepľovaniu protestovali v piatok stovky študentov aj pred budovou švajčiarskeho parlamentu v Berne či pred budovou Bundestagu v Berlíne.

 

Študenti vo Veľkej Británii, Švajčiarsku aj Nemecku sa inšpirovali svojimi rovesníkmi v Belgicku, ktorí začali chodiť namiesto do školy na demonštrácie už pred vyše dvoma mesiacmi a robia tak pravidelne každý štvrtok. Minulý týždeň sa k nim prvý raz pridali aj tisíce študentov v Holandsku.

Proti aktivite britských študentov sa v piatok ohradil úrad britskej premiérky Theresy Mayovej, ktorý vyhlásil, že je síce chvályhodné zaujímať sa o veci verejné, no nie je správne to robiť na úkor svojich povinností a zanedbávať tak školské vyučovanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona