ROZHOVOR Speváčka skupiny Rednex Nika Karch si kostýmy na vystúpenia nešije, ale trhá a strihá

NETKY.SK • 2 Júl 2022, 12:00 • 2 min
ROZHOVOR Speváčka skupiny Rednex Nika Karch si kostýmy na vystúpenia nešije, ale trhá a strihá

Nika Karch, rodáčka z Michaloviec, začínala spevácku kariéru spoločným turné s Beátou Dubasovou v roku 2013 pod názvom Sme také aké sme. Spoločne vystúpili aj v Chicagu pre slovenských rodákov a toto vystúpenie Nika spojila so svadobnou cestou.

slovakia

left justify in out

Takže Beáta Dubasová bola hosťom nielen na Nikinej svadbe, ale absolvovala s ňou a jej manželom aj svadobnú cestu. Keď sa manželom nedarilo splodiť dieťa, rozhodli sa pre umelé oplodnenie a Nike implantovali rovno dve embryá. Dnes už  behajú dvojičky po dvore ich rodinného sídla pri Nitre. Timotej Tamarka majú 16 mesiacov.

 

img

 

Spomeniete si ešte na to, ako ste sa dostali do svetovej kapely Rednex?

 

Na to nezabudnem nikdy! Môže za to náhoda, aj keď vraj náhody neexistujú. Na festivale im nedorazila načas speváčka, mali zvukovú skúšku a ja som poznala ich piesne, tak som sa ponúkla, že ju na skúške nahradím. Im sa to zapáčilo a ponúkli mi, či nechcem byť ich členkou, lebo sa práve chystali robiť konkurz na novú speváčku. Vraj ak to prijmem, už nebudú. Toto sa neodmieta. Samozrejme som musela ešte potom natočiť videá ako spievam, ako budem vyzerať oblečená v kostýme  Rednex a poslať to hlavnému šéfovi do Švédska, ale všetko prešlo a dnes som jedna zo speváčok už štvrtý rok.

 

Bola táto ponuka pre vás šok?

 

Najprv som si myslela, že chcú byť len galantní, neprikladala som tomu význam, ale oni trvali na svojom aj po koncerte, keď už tam bola ich speváčka, vyšlo to a som rada.

 

img

 

Kapela má teda viacero speváčok...

 

Kapela má viacero členov – desať, no na javisku sme vždy štyria. Máme podelené krajiny, kto kde vystupuje, napríklad jedna speváčka žije v Anglicku, tak ona vystupuje s kapelou tam, ja chodím tu po strednej a vôbec po Európe. Minulý víkend sme mali vystúpenia v Rumunsku i v Nemecku a bolo to celkom zaujímavé, nakoľko všade štrajkujú v leteckých spoločnostiach, tak sme kombinovali cestu lietadlá a vlaky.

 

Kto vám šije kostýmy, lebo predsa sú len trochu iné ako na turné s Beátou Dubasovou?

 

Mám jeden kostým, ktorý mám od začiatku a vlastne ani nie je prípustné, aby som ho  menila. Ale aby som bola úprimná, to sa skôr trhá a strihá ako šije. (Smiech). Stalo sa, že do Berlína mi nedorazila batožina, tak šup-šup na blšák, kúpila som čierne tričko, čiernu sukňu, dostrihala hotelovými nožničkami, zababrala mejkapom, aby som na javisku vyzerala ako „rednexáčka“.

 

Ako zvláda manžel starostlivosť o dvojičky, keď mama na víkend odchádza?

 

Prvýkrát som odišla, keď mali asi štyri mesiace, ale to bolo v Rakúsku, kde som ani neprespala, rovno po vystúpení som prišla domov. Potom boli občas koncerty, ešte kovidová situácia, takže boli-neboli, chodila som preč raz za mesiac. A vždy niekto prišiel, moji rodičia alebo manželovi, ktorí sa tešili, že uvidia detičky. Obaja sme východniari, takže starí rodičia sú ďaleko. Tým, že deti boli hneď dve, manžel bol do všetkého zapojený, vie to s nimi, aj skvele varí, keď treba. Pred týmto letom sme boli trochu obaja v šoku, keď som dostala kalendár na leto, ale sú to náhradné koncerty, ktoré boli zrušené kvôli kovidu, tak sme si povedali, že to vydržíme.

 

img

 

Vy sama ste si zvykli hneď na dve deti?

 

Zo začiatku som dokonca ani nechcela, aby mi niekto, okrem manžela, pomáhal, hlavne preto, aby sme zistili, čo to obnáša a nastavili si vlastný režim. Myslím, že sa nám to celkom podarilo a dnes, keď sa obzerám a hodnotím, bol ten prvý rok ťažší, ale teraz je zo dňa na deň lepšie. Tým, že sú dve, aj sa zahrajú, dokážem si pri nich porobiť, čo treba, ale samozrejme sa im venujem, čítam im, chodíme na prechádzky. Už teraz žneme ovocie, ktoré sme zasadili.

 

Dáte ich aj do jasiel alebo až do škôlky?

 

Chcela by som ich do troch rokov nechať doma, aby sme si ich užili. Zároveň sa socializujú navzájom, takže do jasiel sa neponáhľame.

 

img

 

Kedy ich plánujete zobrať na koncert?

 

Moje deti vnímajú Rednex, aj som im ho odmalička púšťala;  aj dnes, tancujú, tlieskajú, ale koncert je iné, samozrejme. Zvažujeme, že možno 3. septembra vo Viedni... len neviem, či by nechceli za mamou na javisko, a to by asi nebolo veľmi dobré. (Smiech).

 

Tretie dieťa?  

 

Máme na klinike zmrazené embryá, takže uvažujeme, ale zatiaľ sa chceme venovať naplno dvom, ktoré už máme. Ak by som sa rozhodla, zase by som chcela dvojičky.

 

Ako Federer – dvakrát dvojičky?

 

Netreba za príkladom chodiť ani za Federerom, lebo aj na Slovensku je dosť mamičiek, ktoré majú dvojičky dvakrát. Som členkou skupiny na sociálnych sieťach v kontakte s mamičkami dvojičiek, lebo s tými si najlepšie vieme poradiť, pochopiť sa.

 

img

 

Baví vás striedanie “rednexáčky“ s nežnou Nikou Karch?

 

Práve mi po víkende suseda hovorila, že sa jej nechce ani veriť, keď videla môj príbeh, ako skáčem na javisku dotrhaná a divoká a zrazu úplne iná žena okolo detičiek. Pravdou je, že moja kariéra Niky Karch teraz skôr spinká, lebo ako som spomínala, koncertov je veľa a neviem si predstaviť, kedy by som ešte nahrávala nové piesne a vystupovala sama za seba.  V Rednexe som sa našla, všetko mi vyhovuje – repertoár, kolegovia, aj množstvo koncertov. Naozaj je to skvelé, koncerty ma dobíjajú. Môj brat, ktorý mi predtým robil manažéra, mi povedal, keď ma videl prvý raz na koncerte s Rednexom, že mal pocit, že som nikdy nebola šťastnejšia, a to ma zahrialo pri srdci.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Ventil SK sa po 35-tich rokoch dočkal albumu. Pokrstili ho Jožo Ráž a Jano Baláž

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies