V Rusku vyzvali urobiť všetko pre to, aby Putin zostal prezidentom čo najdlhšie

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 13:38 • 2 min
V Rusku vyzvali urobiť všetko pre to, aby Putin zostal prezidentom čo najdlhšie

MOSKVA – Rusko sa za prezidenta Vladimíra Putina ešte viac posilní, čím zabezpečí pokojný život a blahobyt jeho občanov, takže je potrebné urobiť všetko pre to, aby zostal pri moci čo najdlhšie. Takýto názor vyjadril novinárom hovorca Štátnej dumy Vyacheslav Volodin.

slovakia

left justify in out

„Všetci musíme urobiť maximum, aby Putin zostal našim prezidentom čo najdlhšie. Pod jeho vedením Rusko ešte viac zosilnie, ľuďom sa bude žiť lepšie, bez otrasov a vojen. A aj keď sa vyskytnú problémy, tak ako teraz v prípade sankcií, prejdeme ich oveľa menej bolestivejšie ako v predchádzajúcich obdobiach histórie našej krajiny, keď to bolo Ruské impérium, Sovietsky zväz a Ruská federácia,“ povedal Volodin.

 

img

 

Prečítajte si: Putin vystúpil s vyhlásením o zahraničnej politike a o vzťahoch Ruska s ostatnými krajinami

 

Podľa jeho názoru je Putin najsilnejším politikom na svete. „Dnes na svete neexistuje politik silnejší ako Putin. Robí veľa pre krajinu a ťažko môže byť ktokoľvek efektívnejším prezidentom ako on,“ uvažuje predseda dolnej komory. „Máme jedno prianie, aby zostal pri moci čo najdlhšie. Musíme bojovať za tých, ktorí chránia krajinu,“ zdôraznil.

 

Volodin tiež uviedol, že nikdy nemal a nemá ambície stať sa prezidentom. „Ubezpečujem vás, že som nikdy nechcel, ani teraz nechcem a ani nebudem chcieť byť prezidentom,“ ubezpečil hovorca Štátnej dumy.

 

Nová verzia ústavy Ruskej federácie, ktorá bola prijatá minulý rok, umožňuje Putinovi uchádzať sa o ďalšie dve prezidentské obdobia a ak zvíťazí, zostáva na poste hlavy štátu do roku 2036. Za svojich obľúbených politikov Volodin označil predsedu rady ministrov Ruského impéria Petra Stolypina, bývalého predsedu vlády Ruskej federácie Jevgenija Primakova a súčasného prezidenta Ruska Vladimíra Putina.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Rusko je proti nárastu západných krajín ako stálych členov Rady bezpečnosti OSN

 

Volodin označil súčasného prezidenta za efektívneho politika, pod vedením ktorého sa Rusko stáva silnejším. „Má vlastnosti, ktoré ľudia na takýchto pozíciách majú len zriedka: láskavosť, empatia a ľudskosť. Spolu s účinnosťou, tvrdosťou a obrovskou pracovnou kapacitou. Hovorím to nie preto, že som predsedom Štátnej dumy – ale preto, lebo si pamätám, čo bolo s Ruskom bez neho,“ dodal hovorca Štátnej dumy.

 

 

        



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies