Nitrianska župa dofinancuje mzdy lekárov na pohotovostiach

NETKY.SK • 21 September 2023, 18:30 • 2 min
Nitrianska župa dofinancuje mzdy lekárov na pohotovostiach

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja a člen predsedníctva strany HLAS Branislav Becík reaguje na situáciu ohľadom pediatrov a ambulantnej pohotovostnej služby v regióne. „V prvom rade chcem všetkých ubezpečiť, že sme spolu s poslancami Nitrianskeho kraja zabezpečili, aby pohotovostná služba pre deti v našom kraji fungovala aj naďalej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Niekomu sa môže zdať, že sa pediatri odmietajú starať sa o svojich pacientov. Ubezpečujem vás, že opak je pravdou, hovorí Becík. Podávanie výpovedí pediatrov je podľa slov nitrianskeho župana prejavom túžby po zmene, nie nevôľou lekárov postarať sa o detských pacientov. „Ak aj podávajú výpovede, tak preto, aby upozornili na vážnosť situácie v zdravotníctve. Tri roky neschopnej vlády (...) sa postarali o to, že nám horí celé Slovensko a nevieme, čo skôr hasiť. My v našom kraji ale nemôžeme dopustiť, aby neschopnosťou vlády trpeli naše deti,“ vyhlásil Becík

 

Podľa § 4 ods. 1 písm. j) zákona č. 302/2001 Z.z. o samospráve vyšších územných celkov  v znení neskorších predpisov sa samosprávny kraj stará o všestranný rozvoj svojho územia a o potreby svojich obyvateľov – pritom utvára najmä podmienky na rozvoj zdravotníctva. Nitriansky samosprávny kraj sa preto rozhodol dofinancovať mzdy lekárov a sestier v ambulantných pohotovostných službách aj v mestách Nové Zámky, Komárno, Topoľčany, Levice a Šaľa do rovnakej výšky akú v súčasnosti dostávajú lekári a sestry vykonávajúci ambulantnú pohotovostnú službu pre deti a dorast v Nitre.

 

Týmto zabezpečíme plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť pre naše deti aj naďalej,“ hovorí Becík a dodáva, že župa nemá neobmedzené prostriedky – chce pomôcť všade, kde pomôcť môže, ale nie je v jej kapacitách a možnostiach neustále nahrádzať vládu Slovenskej republiky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Hlas, Zdroj foto: FB Branislav Becík
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies