Mladí moslimovia v centre Viedne reparujú snímky obetí holokaustu

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 09:05 • 2 min
Mladí moslimovia v centre Viedne reparujú snímky obetí holokaustu

VIEDEŇ - V centre Viedne boli rozvešané snímky obetí holokaustu, ktoré včera zničili a poškodili neznámi vandali. Kresťanská a moslimská mládež momentálne začala si ich reparovaním.

slovakia

left justify in out

V centre mesta sa nachádzali desiatky portrétov v nadživotnej veľkosti zobrazujúce Židov, ktorí prežili holokaust. Na viac ako 80 z týchto diel fotografa Luigiho Toscana však boli vyrezané tváre, na zvyšok nakreslili hákové kríže, prípadne fotografie dorezali nožmi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vielen Dank Mr. President #alexandervanderbellen

Príspevok, ktorý zdieľa Luigi Toscano (@toscano7327),

Takéto jednanie sa, pochopiteľne, stretlo s odsúdením verejnosťou, pričom krátko po incidente sa ozvali členovia organizácie Moslimská mládež Rakúsko, ktorí ponúkli svoju pomoc pri reparácii fotografií, ale aj nočnom hliadkovaní, aby sa už podobná situácia nezopakovala. K iniciatíve sa pridala aj katolícko-mládežnícka organizácia Caritas.

 

"Som jednoducho šokovaný," povedal Toscano, ktorého výstava bola takýmto hanebným spôsobom zničená. Poďakoval sa aj za verejnú podporu.

 

K hliadkam strážiacim fotografie sa pripojil aj primátor Viedne Michael Ludwig. "Toto bol zbabelý, zlý a agresívny čin, ktorý si vybral za cieľ nielen Židov, ale aj základné hodnoty našej spoločnosti," vyhlásil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies