V Rusku sa začali regionálne voľby,hlasujú aj v okupovaných oblastiach

NETKY.SK • 8 September 2023, 10:10 • 2 min
V Rusku sa začali regionálne voľby,hlasujú aj v okupovaných oblastiach

Voliči v 21 oblastiach priamo rozhodujú o gubernátoroch a obyvatelia Moskvy si volia primátora. Najväčším favoritom vo voľbách je strana Jednotné Rusko súčasného prezidenta Vladimira Putina.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia Ruska začali v piatok hlasovať vo voľbách rôznej úrovne vo viacerých regiónoch vrátane ukrajinských oblastí, ktoré Rusko anektovalo.
Voliči v 21 oblastiach priamo rozhodujú o gubernátoroch a obyvatelia Moskvy si volia primátora. Najväčším favoritom vo voľbách je strana Jednotné Rusko súčasného prezidenta Vladimira Putina. V Moskve sa o znovuzvolenie usiluje aj súčasný primátor Sergej Sobjanin, ktorý je hlavným favoritom.

Hlasovanie v Doneckej, Luhanskej, Cherskonskej a Záporožskej oblasti na Ukrajine, ktoré Moskva vlani úplne alebo čiastočne anektovala, sa začalo v piatok a potrvá do nedele. Hlasy bolo možné odovzdať aj vopred a voliť môžu ruskí občania i držitelia ukrajinských pasov. Zvolené samosprávy v týchto regiónoch následne vymenúvajú gubernátorov jednotlivých oblastí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: Teraz, Foto: pixaby
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies