Obrovský škandál maďarského Fideszu! Europoslanec Szájfer bol prichytený na nelegálnej párty a navyše s drogami

NETKY.SK • 2 December 2020, 20:35 • 2 min
Obrovský škandál maďarského Fideszu! Europoslanec Szájfer bol prichytený na nelegálnej párty a navyše s drogami

Maďarsko musí na európskej a medzinárodnej politickej riešiť škandál nevýdaných rozmerov. Naším západným susedom akoby nestačilo, že ich premiér Viktor Orbán je jeden z dvoch politikov, ktorí brzdia prijatie európskeho rozpočtu po kríze spôsobenej koronavírusom, navyše sa musí riešiť aj situácia s europoslancom vládnuceho Fideszu.

slovakia

left justify in out

Doma sa preslávil hlásaním tradičnej rodiny, to ho pravdepodobne dostalo až do Bruselu. Europoslanec za maďarský Fidesz József Szájfer sa však počas víkendu rozhodol ukončiť svoje pôsobenie a odovzdal svoj europoslanecký mandát. Po tom, čo na povrch vyšli zaujímavé informácie, to bola napokon pre maďarského europoslanca jediná možnosť.

 

img

 

Zadržaný na nelegálnej párty 

Slovenský portál DenníkN prišiel s informáciou, že europoslanca Szájfera zadržala belgická polícia na "súkromnej párty" v známom belgickom gayklube ešte počas piatku minulého týždňa.

 

Pre opatrenia spôsobené koronavírusom bola takáto akcia samozrejme nelegálna. Szájfer sa navyše hneď nevzdal. Snažil sa utiecť cez okno, no zranil sa, a po zadržaní boli uňho objavené aj tabletky extázy.

 

Poprel užívanie drog 

Bývalý europoslanec sa napokon priznal, že bol prítomný na párty, kde sa zúčastnilo 25 ľudí.tabletkách extázy nemal ani tušenia (niekto mu ich do batoha musel strčiť) a poprel, že by užíval drogy. Po zadržaní sa chcel podrobiť drogovému testu, no ten sa nakoniec neuskutočnil.

 

img

 

Všimli si to susedia 

Maďarské zdroje informovali, že polícia bola privolaná susedmi, ktorí si všimli na oslave až príliš veľký počet ľudí. Medzi asi 20-timi zadržanými sa dvaja odvolávali na svoju diplomatickú imunitu. Na Szájfera upozornil privolanú políciu až okoloidúci. Po zadržaní nemal pri sebe ani doklady.

 

Vyjadrenie po rezignácii v europarlamente 

Voči maďarskému politikovi sa začalo trestné stíhanie v súvislosti s držbou a prechovávania drog. "Ospravedlňujem sa svojej rodine, kolegom a voličom. Prosím vás, aby ste moje zlyhanie nehodnotili vo svetle mojej 30-ročnej činnosti na politickej scéne. Toto zlyhanie je čisto osobné a nemá nič spoločné s mojou vlasťou alebo politickou stranou, ktorú zastupujem," vyjadril sa Szájfer.

 

img

 

Podľa neho to nemá nič spoločné s aktuálnou situáciou na európskej politickej scéne. Vyjadril aj svoju podporu pre blokovanie európskeho rozpočtu.

 

Súvisiaci článok: Ďalšie stretnutie poľského a maďarského lídra by malo priniesť posun v oblasti prijatia plánovaného rozpočtu EÚ

 

Politik, ktorý napísal novú ústavu 

József Sájfer je jedným z kľúčových politikov Fideszu a patril aj medzi jeho zakladateľov. Do roku 2004 pôsobil ako poslanec v maďarskom parlamente dlhých 14 rokov. Od tejto doby už zasadal v rámci európskeho parlamentu. Bol hlavným autorom novej maďarskej ústavy, ktorú presadil vládny Fidesz v roku 2011. Základnými bodmi ústavy boli ochrana kresťanských hodnôt, tradičnej rodiny a manželstva, ktoré má tvoriť muž a žena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona