Kolíková odvolala sudcu Romana Fitta

NETKY.SK • 10 Jún 2022, 17:16 • 2 min
Kolíková odvolala sudcu Romana Fitta

BRATISLAVA – Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková v piatok odvolala sudcu Romana Fitta z pozície predsedu Okresného súdu (OS) Bratislava III.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je manažérske pochybenie v čase, keď príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) realizovali na súde úkony k zaisteniu spisu vrátane jeho utajovanej prílohy. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

 

img

 

„Odvolanie predsedu súdu nijako nesúvisí s právnou otázkou, či mal alebo nemal byť vydaný spis alebo jeho utajovaná príloha zo súdu. Pre moje rozhodnutie to nehralo žiadnu úlohu. Predsedu súdu odvolávam, pretože som presvedčená, že pochybil ako manažér súdu,“ ozrejmila ministerka.

 

Dodala, že Fitt neurobil kroky k riadnej súčinnosti s vyšetrovateľmi NAKA, ktoré by boli náležité v rámci vyšetrovania podozrení z trestnej činnosti. „Predseda súdu nelegitimoval svoju pozíciu a nekonal z titulu orgánu riadenia súdu,“ dodala.

 

Príslušníci NAKA sa mali na súde dožadovať spisu exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta M. a exnámestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby Borisa B.

 

Možno vás zaujme: Prokuratúra vzniesla obvinenie v súvislosti s úmrtím ukrajinskej študentky na internáte



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies