REPORTÁŽ: Milan Krajniak: Štát už poslal pomoc vo výške 31,8 mil. eur

NETKY.SK • 14 Máj 2020, 15:20 • 2 min
REPORTÁŽ: Milan Krajniak: Štát už poslal pomoc vo výške 31,8 mil. eur

BRATISLAVA – Štátna pomoc firmám, zamestnancom a samostatne zárobkovo činným osobám postihnutým opatreniami proti šíreniu ochorenia COVID-19 sa postupne rozbieha.

slovakia

left justify in out

 

Ku štvrtku o 9.00 h štát poslal 44.189 žiadateľom celkom 31,8 milióna eur. Povedal to na štvrtkovom brífingu po rokovaní vlády minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

 

Skrátenie času od podania žiadosti

Spolu ministerstvo eviduje 85.695 žiadostí, z ktorých už bolo 61.699 spracovaných.

 

"Keď urobíme súhrn aj ďalších opatrení, ktorými pomáhame ľuďom, v našom rezorte, tak k dnešnému dňu sme už celkovo pomohli 454.713 prijímateľom pomoci a celková suma sa vyšplhala na 106,34 milióna eur," povedal Krajniak.

 

Minister upozornil, že piatok (15. 4.) je posledný deň, keď je možné podať žiadosti o štátny príspevok za marec.

 

"Od 16. mája, to znamená od soboty, do 31. mája spúšťame prijímanie žiadostí a, samozrejme, aj vyplácanie pomoci za mesiac apríl," povedal Krajniak.

 

Žiadateľom, ktorí už predtým podpísali dohodu, stačí vyplniť výkaz. To podľa Krajniaka skráti čas od podania žiadosti do vyplatenia štátnej pomoci z dvoch týždňov na niekoľko dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies