V Rusku sa schválil návrh zákona o kontrole internetu

NETKY.SK • 16 Apríl 2019, 12:16 • 2 min
V Rusku sa schválil návrh zákona o kontrole internetu

MOSKVA - Poslanci dolnej komory ruského parlamentu schválili počas dnešného dňa návrh zákona, ktorý umožní štátnym orgánom v krajine rozsiahlejšie právomoci ohľadom kontroly internetu. Informáciu poskytla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Návrh zákona o kontrole internetu, ktorý poslanci Štátnej dumy schválili drvivou väčšinou, musí ešte prejsť hornou komorou ruského parlamentu, tzv. Radou frederácie. Zákon sa stane platným až po podpise ruským prezidentom Vladimírom Putinom. 

 

img

 

Legislatíva, ktorá má vstúpiť do platnosti 1. novembra, umožní Moskve odstaviť internetové služby krajiny od zahraničných serverov. Ruské úrady sa od vlaňajška usilujú zablokovať komunikačnú aplikáciu Telegram, ktorá v rozpore so súdnym príkazom odmietla vydať zašifrované správy svojich užívateľov. 

 

img

 

Rusko už požaduje, aby boli určité osobné údaje o ruských občanoch uchovávané na tamojších serveroch. Toto opatrenie viedlo v roku 2016 k zablokovaniu sociálnej siete LinkedIn. Kritici tvrdia, že zavedenie týchto opatrení bude nákladné a dá obrovské cenzorské právomoci novému vládnemu monitorovaciemu centru.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies