V rukách polície skončili výrobca aj díler drog

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 16:38 • 2 min
V rukách polície skončili výrobca aj díler drog

BRATISLAVA/ŽILINA - Martinskí kriminalisti spolu s protidrogovou jednotkou Národnej kriminálnej agentúry zadržali výrobcu i dílera drog. Obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi už čelí 35 ročný Patrik J. a 36-ročný Miroslav K., obaja z okresu Martin.

slovakia

left justify in out

Obvinených stíhajú na slobode, v prípade dokázania viny im hrozí troj- až desaťročné väzenie. Agentúru SITA o tom informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

 

Obvinený Patrik J. podľa polície pôsobil ako výrobca a díler, ktorý od januára 2013 do 4. apríla tohto roku vyrábal a zabezpečoval pervitín. Od neho ho kupoval Miroslav K., ktorý drogu distribuoval medzi užívateľov. Policajti pri domovej prehliadke u 35-ročného Patrika J. našli a zaistili v dvoch plastových a jednej sklenenej nádobe a v plastových vreckách kryštalický biely a žltohnedý prášok. U Patrika našli aj sklenenú nádobu a plastové vrecko zelenej sušiny, zaistili tiež plastovú drvičku, sklenenú tácku a slamku.

 

U obvineného Miroslava K. polícia našla a zaistila dve igelitové vrecká so zelenou sušinou, igelitové vrecko so skladačkami s bielym práškom, dve zelené rastliny a 27 sadeníc zelenej rastliny. Policajti u Miroslava našli a zaistili aj dve plastové škrabky so stopami bielej látky. Predbežná kriminalistická expertíza potvrdila, že zaistené množstvo kryštalickej látky a prášku obsahovali účinnú látku metamfetamín a zo zaisteného množstva by sa dalo vyrobiť 514 až 2 062 obvykle jednorazových dávok drogy. V prípade zelenej sušiny predbežná expertíza potvrdila látky tetrahydrokanabinolu, zo zaisteného množstva by sa dalo vyrobiť 50 až 148 obvykle jednorazových dávok drogy, informovala Balogová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies