O post prezidenta Policajného zboru sa bude uchádzať aj M. Lučanský

NETKY.SK • 7 Marec 2019, 17:19 • 2 min
O post prezidenta Policajného zboru sa bude uchádzať aj M. Lučanský

BRATISLAVA – O post prezidenta Policajného zboru sa bude uchádzať aj Milan Lučanský. Jeho kandidatúru potvrdila Polícia SR na svojom profile na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Po zvážení všetkých pre a proti som sa rozhodol, že zabojujem a budem kandidovať na post prezidenta Policajného zboru," uviedol Lučanský.

 

Kandidáti na post prezidenta Policajného zboru a riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR sa môžu prihlásiť do piatka (8. 3.). Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) avizovala, že rezort prijal niekoľko prihlášok. Ostatné mená rezort bude konkretizovať až po uzavretí výberového konania.

 

"O post prezidenta PZ sa môže uchádzať absolvent vysokoškolského vzdelania II. stupňa, ktorý je, okrem iného, najmenej desať rokov v policajnej službe, má špecializované policajné vzdelanie, päťročnú riadiacu prax a nebol odsúdený za spáchanie trestného činu," ozrejmil rezort. Doplnil, že pred výberovou komisiou bude uchádzač obhajovať vlastnú koncepciu a zámery pri riadení polície.

 

img

 

Podobné predpoklady musí spĺňať aj uchádzač o kreslo šéfa inšpekčnej služby. Okrem iného by mal mať najmenej desaťročné skúsenosti v službe kriminálnej polície alebo napríklad v inšpekčnej službe. Podľa rezortu potrebuje aj najmenej päťročnú riadiacu prax v týchto oblastiach.

 

Voľba sa bude konať s novými pravidlami. Novela zákona o Policajnom zbore podľa slov šéfky rezortu zavádza väčšiu transparentnosť do výberu nového policajného prezidenta a šéfa inšpekcie. Kandidátov budú posudzovať odborná komisia aj brannobezpečnostný parlamentný výbor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies