Nastal čas na WrestleManiu. V ringu uvidíme Brocka Lesnara, Rondu Rousey a niekoľko celebrít

NETKY.SK • 1 Apríl 2022, 14:00 • 2 min
Nastal čas na WrestleManiu. V ringu uvidíme Brocka Lesnara, Rondu Rousey a niekoľko celebrít

ARLINGTON – Štadión AT&T v americkom Texase sa stane dejiskom 38. ročníka populárnej WrestleManie. Legendárne podujatie je výkladnou skriňou organizácie WWE, ktorá sa každý rok snaží vyhovieť skalným fanúšikom wrestlingu, ako aj laickému publiku.

slovakia

left justify in out

WrestleMania má vo svete obrovský cveng a mohli by sme ju prirovnať k Super Bowlu. Po začiatku pandémie sa táto veľkolepá show rozdelila na dva dni, a tak na nás čaká víkend plný nezabudnuteľných momentov. O popularite eventu najlepšie vypovedá fakt, že spoločnosť predala na každý deň takmer 70 tisíc lístkov.

 

Tzv. „WrestleMania týždeň“ oficiálne odštartoval pondelkovým vydaním programu RAW, v piatok na nás čaká špeciálne vydanie SmackDownu a následne uvidíme ceremoniál Siene slávy. Headlinerom tohto ročníka bude legendárny Undertaker, spoločnosť si však uctí aj zosnulého Shada Gasparda, ktorý v roku 2020 tragicky zahynul po tom, ako sa počas plávania v mori rozhodol uprednostniť život svojho syna. „Vlastnú WrestleManiu“ bude mať aj vývojové centrum NXT, ktoré v sobotu len niekoľko hodín pred ostrým štartom uskutoční podujatie Stand and Deliver. V hlavnom zápase o NXT Championship sa predstaví mladý Bron Breakker, syn ikonického Ricka Steinera, ktorého spolu s bratom Scottom taktiež uvedú do tohtoročnej Siene slávy.

 

 

Najočakávanejší je však hlavný zápas nedele. WWE šampión Brock Lesnar si zmeria sily s Universal šampiónom Romanom Reignsom v tzv. unifikačnom zápase. Organizácia teda spozná jediného svetového šampióna a rozhodne sa bude na čo pozerať. Lesnar patrí medzi najimpozantnejších bojovníkov histórie, v UFC kedysi zmasakroval ikonického Randyho Couturea a získal titul v ťažkej váhe, vo WWE je navyše desaťnásobným svetovým šampiónom. Roman Reigns prežíva najlepšie obdobie kariéry, jeho posledná prehra sa datuje až do roku 2019 a Universal titul drží neuveriteľných 577 dní, čím prekonal aj samotného Lesnara. Oboch wrestlerov spája silná rivalita a treba dodať, že zrejme pôjde o ich posledný vzájomný súboj.

 

 

V sobotu sa v ringu predstaví bývalá šampiónka UFC Ronda Rousey, ktorú čaká titulový zápas o SmackDown Women’s Championship proti Charlotte Flair. Rousey sa po návrate z materskej dovolenky nečakane objavila v januárovom Royal Rumble zápase a vybojovala si možnosť vyzvať jednu z dvoch šampióniek WWE. Držiteľka titulu RAW, Becky Lynch, tak bude obhajovať svoj opasok proti Biance Belair.

 

 

Wrestlingoví fanúšikovia sa už nevedia dočkať zápasu Adama „Edge“ Copelanda a AJ-a Stylesa. Edge je jedenásťnásobným svetovým šampiónom, členom Siene slávy a jednou z najväčších legiend histórie. V roku 2011 musel kvôli zranenému krku ukončiť kariéru a lekári mu prísne zakázali akúkoľvek formu fyzickej aktivity, inak by mohol skončiť na vozíku.

 

Po víťaznej obhajobe titulu v ťažkej váhe práve na WrestleManii tak musel charizmatický Kanaďan s ťažkým srdcom opustiť ring. Jeho zdravotný stav sa ale po deviatich rokoch zlepšil natoľko, že sa mohol vrátiť späť. Odvtedy sa 48-ročný wrestler prezentuje fantastickými výkonmi, ktoré z neho robia jedného z najrešpektovanejších wrestlerov súčasnosti. Status ikony si v tomto odvetví športovej zábavy vyslúžil aj AJ Styles a keďže sa s Edgeom predtým v ringu nikdy nestretol, pôjde o zápas snov.

 

 

Nepísaným pravidlom WrestleManie sú zápasy s celebritami. Minulý rok sme napríklad videli v akcii populárneho rapera Bad Bunnyho, ktorý si kvôli zápasu prenajal na tri mesiace dom na Floride, aby sa dostal do kondície v obrovskom tréningovom komplexe Performance Center. Tento rok sa do ringu postaví YouTuber Logan Paul, a to v zápase dvojíc po boku wrestlera a príležitostného herca Mikea „Miza“ Mizanina proti dvojici Rey – Dominik Mysterio (otec a syn). Komik Johnny Knoxville si zmeria sily so Samim Zaynom v zápase, ktorý sprevádza značná mediálna pozornosť.

 

 

Zápasnícka karta

 

Sobota 2. apríla

 

Vystúpenie Stevea Austina

SmackDown Women’s Championship: Charlotte Flair© vs Ronda Rousey

RAW Women’s Championship: Becky Lynch© vs Bianca Belair

SmackDown Tag Team Championship: The Usos© vs Shinsuke Nakamura & Rick Boogs

The Miz & Logan Paul vs Rey Mysterio & Dominik Mysterio

Drew McIntyre vs Happy Corbin

Xavier Woods & Kofi Kingston vs Sheamus & Ridge Holland

Seth „Freakin“ Rollins vs ??

 

Nedeľa 3. apríla

 

Unifikačný zápas: WWE šampión Brock Lesnar vs Universal šampión Roman Reigns

RAW Tag Team Championship: RK-Bro© vs Street Profits vs Alpha Academy

WWE Women’s Tag Team Championship: Queen Zelina & Carmella© vs Naomi & Sasha Banks vs Natalya & Shayna Baszler vs Rhea Ripley & Liv Morgan

Edge vs AJ Styles

Bez diskvalifikácie: Sami Zayn vs Johnny Knoxville

Bobby Lashley vs Omos

Pat McAfee vs Austin Theory



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies