V Rakúsku zadržali troch Iračanov podozrivých z členstva v IS

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 17:41 • 2 min
V Rakúsku zadržali troch Iračanov podozrivých z členstva v IS

VIEDEŇ - Troch Iračanov zadržali vo štvrtok v ubytovni pre utečencov v Judenburgu v rakúskej spolkovej krajine Štajersko príslušníci policajného útvaru osobitého určenia Cobra v prítomnosti prokurátora, a to pre podozrenie, že sa nenápadná trojica migrantov pripojila k džihádistom z Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Informáciu prinieslo v piatok internetové vydanie viedenského denníka Kronen Zeitung. Traja zadržaní sa do Rakúska dostali v období utečeneckej krízy v roku 2016. Hlavný podozrivý z nich má 23, jeho krajania 20 a 25 rokov.

Ako žiadatelia o azyl žili už istý čas v obytnom dome v Judenburgu prerobenom na ubytovňu pre utečencov. Majiteľ tohto objektu označil trio za priateľské a nenápadné a dodal, že by nikdy nepredpokladal zadržanie tejto trojice hovoriacej lámanou nemčinou.

 

Ani polícia, ani príslušná prokuratúra sa v piatok k dôvodom zadržania Iračanov nechceli vyjadriť. Zostáva tak nejasné, v akej funkcii mali pôsobiť v štruktúrach IS muži, ktorých výsluch bol v piatok počas pokračujúceho vyšetrovania kauzy v plnom prúde.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies